Nilüfer Belediyesi’nden engelli bireylere EKPSS kursu

Nilüfer Belediyesi, sanattan spora, sosyal aktivitelerden eğitime kadar engelli bireylerin yaşamın her anından eşit faydalanabilmesi ve kişisel gelişimlerine destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi’nin, bu kapsamda gerçekleştirdiği hizmetlerden biri olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu, bu yıl da başladı.

Nilüfer Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlenen kursa, farklı engel gruplarından bireyler katılıyor.

Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde gerçekleştirilen kurstan, Nilüfer’in yanı sıra Bursa’nın diğer ilçelerinden engelli bireyler de faydalanabiliyor. Haftanın dört günü düzenlenen kurs, toplam 216 saat sürecek. EKPSS kursunda, matematik, tarih, coğrafya, Türkçe, temel yurttaşlık, kültür ve medeniyetler gibi derslerde eğitimler veriliyor.

Alanında uzman eğitmenler tarafından kaliteli eğitimin verildiği EKPSS kursu, engelli memur adaylarına sınava hazırlık sürecinde büyük katkı sağlayacak. Kursa katılan bireylere ayrıca, verimli ders çalışabilmeleri ve doğru tercih yapabilmeleri için rehberlik ve danışmanlık hizmeti de verilecek.

Engelli memur adayların sınava hazırlık sürecine büyük katkı sağlayacak olan EKPSS kursuna katılmak isteyenler, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin 245 34 46 ve 245 15 82 numaralı telefonunu arayarak detaylı bilgi alabilir.