Engelli çocuklar Nilüfer’de cimnastik ile hayata tutuyor

Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek gösterilen Beşevler Cimnastik Salonu, yüzlerce öğrencinin eğitim aldığı bir tesis oldu. Yaklaşık 3 yıldır hizmet veren Nilüfer Belediyesi Beşevler Cimnastik Salonu’nda, engelli öğrenciler de eğitim alıyor. Down sendromlu, otizmli ve bedensel engelli çocuklar, uzman eğitmenler gözetiminde bireysel ve grup çalışmalarında yer alıyor.

Eğitimlere katılan engelli çocukların gelişiminde büyük farklılıklar ortaya çıktığını ifade eden Beşevler Cimnastik Merkezi Özel Çocuklar Birim Koordinatörü Alparslan Gültürk, “Merkezimizde down sendromlu, otizmli ve bedensel engelli yaklaşık 100 çocuğumuz eğitim alıyor. Velilerin talebi üzerine eğitimlerimize üç, dört çocukla başladık. Bugün eğitim alan özel eğitimli çocuk sayımız 100’ü aştı. Bireysel ve grup çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalar çocuklara öz bakım becerileri kazandırırken, sosyalleşmeleri anlamında da büyük katkı sunuyor. Burada çok güzel ilişkiler kurduk. İki tane otizmli çocuğumuz burada işe başladı. Çok güzel tepkiler alıyoruz” dedi.

Ailelerin de çok mutlu olduğunu ifade eden Alparslan Gültürk, “Hırçın tavırlar sergileyen, kendini ifade edemeyen çocuklar vardı. Spor sayesinde bunların üstesinden geldik. Ailelerde çocuklarının toplum içerisinde yer almasından dolayı çok mutlu oluyorlar. Başkanımız Turgay Erdem’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar Nilüfer Belediyesi’nin tüm tesislerini eğitmenler eşliğinde kullanabiliyor” diye konuştu.

Aileler çok mutlu

Eğitim alan Yavuz Selim Karadeniz’in annesi Serap Karadeniz de eğitimlerin büyük katkı sağladığını kaydederek, “3 yıldır eğitim alıyoruz. Burayı çok zor bulduk. İlk günden buyana çok yol aldık. Koşamayan, yürümekte güçlük çeken çocuğumuz bugün çok gelişti. Nilüfer Belediyesi’ne bize verdiği imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu çocuklara zaman ve imkan verilirse çok iş başarır” dedi.

Veli, Sema Baki de çok samimi bir ortamda eğitimlerin yapıldığına dikkat çekerek, Nilüfer Belediyesi ve Başkan Turgay Erdem’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.