Ekokentler Nilüfer’de şekilleniyor

Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde oluşturulan Türkiye-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) kapsamında İsveç Karlstad Belediyesi, Antakya Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Muğla Belediyesi’nden uzmanlar Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandılar. TUSELOG programı heyetiyle bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dünyanın savaşlarla giderek kirlendiğini belirterek heyetin yaptığı çalışmaların önemini vurguladı. Kent yöneticileri olarak vatandaşlara sağlıklı kentler oluşturabilmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, çalışma yapan herkese insanlık adına teşekkür etti.

İsveç Karlstad Belediyesi heyeti de Bozbeye bölgelerindeki yerel bir tekstil atölyesinde üretilen, dünyaca ünlü Nobel Ödülleri’nde de kullanılan masa örtülerinden oluşan hediyeleri vererek, Nilüfer’de gördükleri gelişme ve kalkınmadan etkilendiklerini, sürdürülebilir bir ortaklık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İsveç Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Türkiye Belediyeler Birliği ve İsveç Bölgeler ve Yerel Yönetimler Birliği işbirliğinde oluşturulan TUSELOG Programı’nda “sürdürülebilir ekolojik kentsel gelişim” konusunda proje ekibi oluşturan 5 belediye, 2 yıl boyunca sürdürülebilir kalkınma perspektiflerine göre ekolojik bir kent planlamasının nasıl olması gerektiğini tartışarak yerelde planlanan projelerde uygulama yapmayı hedefliyor. Dört gün boyunca sürecek olan toplantılarda, her belediye kendi plan-projelerini ve bu ortaklıkla birlikte elde etmek istedikleri sonuçları sunarak, belirlenen konular kapsamında önümüzdeki 2 yıl boyunca yapılacak proje faaliyetlerini ortaya çıkaracaklar.