Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi hayat buluyor

BEBKA 2019 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanarak hayat geçirilen “Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi”nin tanıtım toplantısı Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ndeki Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşti.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile sivil toplum, üniversite, akademik odalar, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin hedefleri ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sosyal girişimciliğin Türkiye ve dünyadaki gelişimine dikkat çekti. Başkan Turgay Erdem, “Sosyal fayda yaratan iş fikirleri bu sosyal faydayı sürdürülebilir kılarken, oluşturulan iyi örnekler toplumun her kesiminden insanı, özellikle de gençleri motive ediyor.  İşsizlik sorunu ile yüz yüze olan dünyamızın yenilikçi iş fikirlerine ihtiyacı var. Bu noktada sosyal girişimciliğin kilit rol oynayacağına inanıyorum. Nilüfer Belediyesi olarak bizler de sosyal girişimciliği destekliyor ve bu konuda bir yerel yönetim olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin öncü bir projeyi daha hayata geçirdiğinin altını çizen Başkan Turgay Erdem, “Bursa’da bu alanda bir çatı kuruluş eksiği vardı. İstanbul’da, sosyal girişimlere, yatırım yapmak isteyen melek yatırımcıların ve özel sektörden kurumların  yöneldiklerini görüyoruz. Bursa’da bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla,  Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı Girişimcilik Mali Destek Programı’ndan hibe alarak hayata geçirdiğimiz Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi projemiz hayata geçmiş bulunuyor. Kurduğumuz bu merkez ile ilimizde ve çevre illerde sosyal girişimcilik fikri olan vatandaşlarımızın ve bu alandaki tüm paydaşların çeşitli eğitim ve faaliyetlerle, kapasitelerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu fikirlerinin sosyal girişim haline getirilmesi sürecinde yardımcı olacak ve bu girişimlerin fonlanması aşamasında destek verecek bir yapı oluşturuyoruz” diye konuştu.

Gerim: Nitelikli projelere her zaman desteğe hazırız

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de iş birliğinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bölgesel kalkınma çok sık ele aldığımız bir konu. Yerel kalkınma hedefleriyle bölgelerimizin ihtiyaçlarını iyi tespit ederek makro politikalarla uyumlu hale getirilmesi gerekiyor. Bizde bu konuda bölge planı hazırladık. İş birlikleri kaynakların verimli kullanılmasına imkan sağlayacak. Girişimcilik olmazsa gelişme de yeterli olmaz. Sosyal girişimcilik konusu çok önemli bir konu. Nilüfer Belediyesi ile güzel projeler hayata geçirdik. 10 yıllık süreçte Nilüfer Belediyesi’ne çeşitli projelerde önemli ölçüde destek sağladık. Nitelikli projelerde her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Umarım bu projemizde güçlü temelle hayata geçecek ve olumlu sonuçlar alacağız. Girişimcilik Bursa’ya yakışan bir vizyon olmalı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmalığı’ndan Serra Titiz, Türkiye ve dünyadaki sosyal girişimcilik uygulamaları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi’nin önemli bir projeyi hayata geçirdiğine değinen Serra Titiz, Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin geliştirme eğitimleri, kuluçka destekleri, yarışmalar ve farkındalık etkinlikleri düzenleyerek çalışmalara imza atacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi Arama Çalıştayı düzenlendi.  Başkan Turgay Erdem ve sivil toplum, üniversite, akademik odalar, kamu ile özel sektör kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, çeşitli konu başlıkları ele alınarak çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.