Nilüferli sanatseverlerden Kraliçe Lear’a tam not

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadınlar Dayanışmayı Yeşertiyor” adı altında bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Bir Söyleşi Bir Yönetmen” etkinliğinde, Pelin Esmer’in ulusal ve uluslararası festivallerde gösterilen ve ödüller alan “Kraliçe Lear” adlı filmi gösterime sunuldu. Konak Kültürevi’ndeki film gösterimine Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile yönetmen Pelin Esmer de katıldı.

Pelin Esmer’in, Mersin Arslanköylü kadınlardan oluşan bir tiyatro grubunun, Shakespare’nin “Kral Lear” oyununu kendi yaşamlarına uyarladıkları oyunla Toroslar’ın ücra dağ köylerine çıktığı bir aylık turnesini konu alan “Kraliçe Lear” filmi, izleyenlerden tam not aldı. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği film gösteriminin ardından yönetmen Pelin Esmer, izleyiciyle bir de söyleşi gerçekleştirdi. Filmin yapım sürecini izleyicilerle paylaşan Esmer, merak edilen soruları da yanıtladı. Projenin karanlık bir döneminde kendisine geldiğini belirten Pelin Esmer, umudunun peşinden giderek böyle bir film çektiğini söyledi. Esmer, “Arslanköylü kadınlar, sanat sayesinde büyük bir özgüvene sahip oldular. Gittikleri yerdeki herkese örnek olmak istiyorlar. Umarım bu film küçücük köylere, kasabalara gitmeye ve ‘O’ kadınlar, tiyatro yapmaya devam eder. Ve bunu izleyenler de bir şeyler yapmaya başlar. İşte o zaman benim umudum, daha çok gerçeğe dönüşebilir” dedi.

Sanatseverlerin film üzerine düşüncelerini dile getirdiği söyleşinin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, yönetmen Pelin Esmer’e teşekkür etti. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Özer, “Kadınlar, hayatın her alanında aktif rol almalı” dedi.