Nilüfer’de ibadethaneler temizleniyor

Nilüfer Belediyesi Koronavirüs (COVID-19) hastalığının Türkiye’de de görülmesi üzerine, salgına karşı başlattığı önlem amaçlı çalışmalarını hızlandırdı. Daha önce tüm etkinliklerini iptal eden Nilüfer Belediyesi, hizmet binaları, spor salonları, park ve ortak kullanım alanlarına yönelik yapılan dezenfekte çalışmalarına cami ve ibadethaneleri de ekledi. 2003 yılından buyana her yıl bahar mevsimiyle rutin olarak yapılan cami ve ibadethane temizliğine Koronavirüs salgın riski nedeniyle dezenfeksiyon çalışmaları da eklendi. İlgili ekipler Nilüfer’deki 64 mahallenin tamamında cami ve ibadethanelerde halıları yıkama işleminde teknolojinin son imkanlarından faydalanıyor. Temizlik çalışmaları, 90 dereceye varan sıcak suyla, özel köpüksüz deterjanla, yüksek basınç kullanılarak yıkama ve vakumlama işlemiyle gerçekleştiriliyor. Ekipler yıkama çalışmalarının ardından insan sağlığına zarar vermeyen ürünlerle Koronavirüs (COVID-19) hastalığına karşı camileri dezenfekte ederek, ibadet için steril bir ortam sağlıyor. Ataevler Edebali Camii’nde başlayan çalışmalar hızlı şekilde ilçedeki tüm ibadethane ve camilerde devam edecek.