Kadın ve Çocuk Akademileri’nde etkinlikler başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 13 Mart’tan bu yana faaliyetlerine ara veren Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Kadın ve Çocuk Akademileri’nde etkinlikler kontrollü şekilde yeniden başladı.

Nilüfer Belediyesi’nin hem kadınların toplumsal yaşam içindeki aktif rolünü desteklemek, hem de çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade etme güçlerini ve yaratıcılıklarını artırmak amacıyla hayata geçirdiği Kadın ve Çocuk Akademileri, yaz ayları boyunca bulundukları mahallerde yaşayanların hayatlarına dokunmaya devam edecek.

Kadınların, çocukları ile birlikte aynı binada farklı etkinliklere katılma şansı bulduğu akademilerde, yaz döneminde çeşitli atölyeler düzenlenecek. Yeni dönemde bu kapsamda ilk olarak Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi ile Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nde atölyeler başladı.

Kadınlara yönelik ilk olarak Kültür Kadın ve Çocuk Akademisi’nde keçe ve Çalı Kadın ve Çocuk Akademisi’nde de ahşap boyama kursları hayata geçirildi. Kurslar, koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafeye uygun düzenlenmiş atölye ortamında düzenleniyor. Maske takarak, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat ederek atölyelere katılan kadınlar, salgın nedeniyle uzun süredir evlerde kaldıklarını belirterek “Atölyelerin yeniden başlaması bizim için çok güzel oldu. Yeniden etkinliklerle burada buluşup birlikte üretmekten son derece mutluyuz” diye konuştular.

Çocuklar için daha çok açık hava etkinliklerinin düzenlendiği Akademi’lerde, kadınlara yönelik İngilizce kursları da yakında başlayacak.