Bursa Fan Club’ten sokak hayvanları için anlamlı destek

Nilüfer’deki sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda yaşaması, tedavi ve rehabilitasyonlarının daha modern tesislerde sağlanması için sivil toplum kuruluşları da geliştirdikleri çeşitli projelerle Nilüfer Belediyesi’ne destek oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda örnek bir projeyi hayata geçiren Bursa Fan Club Derneği, Nilüfer Belediyesi’nin Alaadinbey Mahallesi’ndeki Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nin sahiplendirme bölümlerinin revizyonunu gerçekleştirdi. Revizyonu tamamlanan bölümler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde kullanıma açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bursa Fan Club Derneği üyeleri ile birlikte revizyonu tamamlanan bölümleri ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Nilüfer Belediyesi’nin yıllardır sokak hayvanları konusunda gösterdiği hassasiyet, onların bakım ve rehabilitasyonu için gösterdiği çabanın takdiri hak ettiğini belirten Bursa Fan Club Derneği Başkanı Mehmet Galip Toplan, “Bizler de bu çabaya ortak olabilmek ve sokak hayvanlarının yaşamlarında bir fark yaratabilmek adına dernek üyelerimizle birlikte böyle bir proje hazırladık” dedi.

Merkezdeki incelemenin ardından Bursa Fan Club üyelerine teşekkür plaketi takdim eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise “Bursa Fan Club üyeleri, bu anlamlı çalışmalarıyla sokak hayvanları konusunda yerel yönetim ve sivil toplum örgütü iş birliğinin en güzel örneklerinden birini sundu. Onlara, sokak hayvanlarının yaşamlarını daha iyi hale getirme çabamıza katkıda bulundukları için gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Evi’nde sokak hayvanları temalı sergi

Nilüfer Belediyesi, ayrıca 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle sokak hayvanları temalı bir fotoğraf sergisini izlenime açtı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Hizmet Binası girişinde açılan sergide, sokak hayvanlarının yaşamlarından kesitler içeren 40 fotoğraf yer alıyor. Sergi 9 Ekim tarihine kadar ziyarete açık olacak.