Nilüfer’de budama atıklarını toplama dönemi başladı

15 Mart 2021 tarihine kadar düzenli bir şekilde toplanacak olan budama atıkları, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüştürerek, toprağa kazandırılacak.

Nilüfer Belediyesi, kentteki ev, site ve bahçelerden çıkan budama atıklarını düzenli bir şekilde topluyor. Çevre ve görüntü kirliliğine sebep olmaması için 15 Mart 2021 tarihine kadar belirlenen programa göre kentin birçok mahallesinden toplanan budama atıkları, çöpe değil toprağa kazandırılıyor. Budama atıklarının düzenli bir şekilde toplanabilmesi için vatandaşların, budama atıklarını taşınabilir, araca yüklenebilir boyut ve ağırlıkta hazırlamaları ve 1 gün öncesinden özel mülkiyetlerinin dışında toplama araçlarının girebileceği ve alım yapılabilecek uygun bir alana çıkararak, Nilüfer Belediyesi’ne bildirmeleri gerekiyor. Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, budama atıklarını bulunduğu yerden alarak, atık sahalarına bırakıyor. Toplanan budama atıkları, Alaaddinbey Mahallesi’ndeki atık sahasında bulunan yonga makinesinden geçirilip, toprağın altına gömülerek, organik içeriğe sahip kompost gübreye dönüştürülüyor. Elde edilen kompost gübreler, kent genelindeki park, bahçe ve çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Uygulama sayesinde ekonomik olarak büyük tasarruf elde eden Nilüfer Belediyesi, çevrenin korunmasına ve ekonomiye de büyük katkı sağlıyor.

Bahçe ve budama atıklarının toplanacağı gün ve mahalleler şu şekilde:

Pazartesi: Altınşehir, Ertuğrul, 23 Nisan, Balat, Ahmet Yesevi, Minareliçavuş, Beşevler, Alaaddinbey.

Salı: Yüzüncüyıl, 23 Ekim, 19 Mayıs, Çamlıca, Odunluk, Gümüştepe.

Çarşamba: Görükle, Dumlupınar, Üçevler, Çalı, Demirci.

Perşembe: Fethiye, Ataevler, Işıktepe, Barış, Kültür, Kayapa, 30 Ağustos, Hasanağa.

Cuma: İhsaniye, Karaman, Esentepe, Konak, Ürünlü.

Cumartesi: Cumhuriyet, Balkan, Kurtuluş, Akçalar, Kızılcıklı.