“Gençlerle Yarına Bir Adım”

3 ay devam edecek eğitimlerle 18 - 25 yaş aralığındaki genç katılımcıların iş hayatlarında talep edilecek becerilerinin farkında olmaları ve kendilerini bu doğrultuda geliştirmeleri hedefleniyor.

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi gençlere yönelik katkı sağlayıcı yeni bir projeye daha imza atıyor. Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve  Heykel Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “Gençlerle Yarına Bir Adım” isimli eğitim programı başladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 2440. Bölge Vakıf Komite Başkanı Geçmiş Dönem Guvernörü Alaaddin Demircioğlu ve Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Guvernör Ertan Soydan da çevrimiçi  düzenlenen eğitimlerin açılışını katılarak gençleri yalnız bırakmadı.

Proje hakkında düşüncelerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Biz Nilüfer Belediyesi olarak gençlerin düşüncelerini ve aktif vatandaşlar olmalarını çok değerli buluyoruz. Genç bireylerin kendi görüşlerini sorgulamaları ve gündelik hayata ilişkin akıl yürütmede eleştirel düşünmeleri ülkemizin geleceği için çok önemli. “Yeni Nesil Nilüfer” anlayışımızla sadece geleceğin değil bugünün de ortağı olan genç kuşağın ihtiyaçlarını gözeterek bir kent yapılanması kurgulamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, gençlerin değişen zamanla değişen ihtiyaçlarına yönelik proje ve faaliyetleri tasarlayarak hayata geçiriyoruz. Bu proje de bu uygulamalardan bir tanesi. 3 ay boyunca uygulanacak eğitim programıyla gençlerin gelecekte gireceği iş hayatlarında talep edilecek becerilerin farkında olmaları ve kendilerini bu doğrultuda geliştirmeleri amaçlanıyor. Artık iş hayatında bilgisayar bilgisi ve yabancı dil bilgisi gibi beceri ve yetkinlikler öncelikli olmayacak. Çünkü zaten bunları bilmeniz beklenecek. Farklı neler üretiyorsunuz, neler tasarlayabiliyorsunuz ona bakılacak” dedi.

2440. Bölge Vakıf Komite Başkanı Geçmiş Dönem Guvernörü Alaaddin Demircioğlu da Rotary gruplarının ortak iş birliği projelerine büyük önem verdiğini vurguladı. Düzenlenen eğitim programının gençler için çok fayda sağlayacağını belirten Demircioğlu, değişen teknoloji ve iş hayatında önemli adımlar atmalarına imkan vereceğini belirtti.

Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Guvernör Ertan Soydan da projeye katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi ve Başkan Turgay Erdem’e teşekkür ederek, “Gençler değişen ve gelişen dünyadaki iş hayatına ayak uydurmalı. Bu proje onlara büyük yarar sağlayacak. 3 ay boyunca “Öğrenme ve Yenilenme Becerileri", "Bilgi, Medya ve Teknoloji Becerileri", "Yaşam ve Meslek Becerileri", "Sosyal ve Kültürlerarası Beceriler" konularında elde edeceğiniz kazanımların gelecekte genç nesillere yeni imkanlar sunarak öne çıkmalarını sağlayacaktır” diye konuştu.