Yabancı halk dansları ekipleri Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti

Tan Eğitim Kurumlarının davetlisi olarak halk dansları gösterilerinde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya ve Romanyalı gençler Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Yabancı halk dansları ekiplerini  Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkanvekili Muhammet Aydın ağırladı. Özel Tan Okulları Genel Müdürü Şükrü Akyollu’nun da katıldığı ziyarete, Okul Müdürü Aziz Güven ve okulun halk dansları öğretmeni Selçuk Yıldız da katıldı.

Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Muhammed Aydın yabancı konukların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “12. Spor Şenlikleri kapsamında çok sayıda yabancı öğrenciyi Nilüfer’de ağırladık ve Tan Okulları’nın da düzenlemiş oldukları bu festivali takdirle karşılıyoruz. Dünya barışı adına yapılan bu etkinlikler gençlerimizle birlikte yarınlarımız için daha büyük bir önem taşıyacağını düşünüyoruz,” şeklinde konuştu.

Dünyanın çeşitli ülkeleriyle kardeş şehir ilişkisi kurduklarını ifade eden Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı da ziyarete katılan Litvanya ile kardeş şehir olunması için teklifte bulundu. Çakıcı, yabancı konukların Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş süreciyle ilgili soruları da yanıtladı.

Özel Tan Okulları Genel Müdürü Şükrü Akyollu ise, konuk halk dansları ekiplerinin okulun 40. yıl etkinlikleri kapsamında Bursa’ya geldiğini söyleyerek konukların 26 Mayıs Pazar günü dans gösterilerinin olduğunu belirtti.