Zihinsel engellilere meslek edindirme eğitimleri

Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği (ZEDEM) ve İş-Kur tarafından düzenlenen "at bakımı eğitimi" Atatürk Kent Ormanı’nda başladı.

12 Engelli çocuğun katıldığı kurs altı ay boyunca devam edecek. Meslek edindirmenin yanı sıra çocukların rehabilitasyonunu da amaçlayan kurslar, hafta içi saat 11.00 ila 14.00 arasında verilecek.

Bursa Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen eğitim, Atatürk Kent Ormanı’nda düzenlenen toplantıyla hem kamuoyuna hem de ailelere tanıtıldı. Toplantıda çocuklar at bakımı konusundaki becerilerini konuklara gösterdiler.

ZEDEM Başkanı Nejat Gürlük yaptığı konuşmada projeye destek veren herkese teşekkür etti. Gürlük, zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılmasında meslek edindirmenin önemine dikkat çekerek, bu konudaki çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini kaydetti.

Toplantıda ZEDEM mehteran takımı da bir gösteri sundu. “At bakımı eğitimi” konuşmanın ardından temsili kurdele kesimiyle başladı. Nilüfer Belediyesi’nce desteklenen projeye geçen yıl da 12 çocuk katılmış, 4 çocuk çeşitli işyerlerinde istihdam edilmişti.