Çileğin yeni adresi Atlas Köyü

Nilüfer’in tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten, hem çiftçinin hem de tüketicinin kazandığı bir kent olması amacıyla çeşitli projeler üreten Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Nilüfer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle Atlas Köy’de Çilek Yetiştiriciliği Paneli düzenlendi. Panele Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Recep Tanlak, Nilüfer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden konuşmacı olarak Prof. Dr. Cihat Türkben, Prof.Dr. Hasan Vural, Doç.Dr. Himmet Tezcan, Doç.Dr. Nimet Sema Gençer’in yanı sıra Atlas Köyü sakinleri katıldı.

2010 yılında Atlas Köyü’nde başlatılan proje kapsamında her geçen gün köylünün çilek üreticiliğine ilgisinin arttığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Köylerimizde toprak analizleri yaparak ürün çeşitliliğini ortaya koymak için başlattığımız bir projeydi ve hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bizim amacımız bugüne kadar köylülerimiz ektikleri tarlaları doğru mu ektiler bunu araştırmak. Köylülerimiz sürekli buğday ektiler, sürekli ayçiçeği ektiler, bunların da ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla toprak analizi lazım. Toprak analiziyle birlikte ürün çeşitliliğine geçerek buralarda bulunan köylerimizden kentlere göçü engellemek,” şeklinde konuştu.

Bozbey ayrıca Bursa’nın toprak yapısının çok verimli olduğunu vurgulayarak, kestane ve şeftali gibi Bursa’yı dünyaya tanıtan ürünlerin de tekrar geri kazanabileceğini belirtti. Panelin sonunda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden katılan konuşmacılara Bozbey tarafından plaket verildi.