Ürünlü kadınlarına eşitlik eğitimi

Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun geçtiğimiz gün Ürünlü’de ilgi gören bir sunum gerçekleştirdi.

Ürünlü Mahalle Komitesi’ne yönelik eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği ve yerel yönetimlerin bu yöndeki çalışmalarını anlatan Canan Kızılaltun, Ürünlü Kadın Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, kadına yönelik şiddetin günümüzde oldukça sık rastlanan önemli bir sorun olduğuna da değindi.

Kadına yönelik şiddet konusunda istatistiklerin adeta alarm verdiğini aktaran Kızılaltun, kadınların kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunların çözümü için yasal dayanakları olsa da bunun yaşama yansımasının zor olduğunun altını çizdi.

Ürünlü’deki buluşmada Kızılaltun, mahalle komitelerinin belediyeden talepte bulunurken cinsiyete duyarlı davranmaları gerektiğini de vurgularken, bu çerçevede yol gösterecek örnekler sundu.