Kalite yolculuğunda ziyaret heyecanı

Avrupa Kalite Ödülü’nün Ödülün Türkiye için önemine dikkat çeken Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin bugüne dek sürdürdüğü kalite yolculuğunda “önce insan” ilkesinin büyük etkisi olduğunu anlattı. Daha iyi hizmet için kalite çalışmalarının şart olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, bugüne dek elde edilen başarının Nilüfer Belediyesi çalışanlarına ait olduğunu belirtti. Başkan Bozbey, saha ziyaretini gerçekleştirecek heyetin geri bildirim raporunun büyük önem taşıdığını kaydederken, 2000 yılından bu yana kurumsallaşma konusunda sürdürülebilir bir gelişme ortaya konulduğunu belirtti.
Başkan Bozbey, başarıya bütün çalışanların heyecan verici düşünce ve uygulamaları, sınırları zorlayıcı fedakarlıklarıyla ulaşıldığını söyledi.

Bozbey EFQM Mükemmellik Modeli’nin uygulandığı Nilüfer’de hem Nilüfer, hem Bursa hem de Türkiye için iz bırakacak çalışmalara imza atıldığının da altını çizdi. Bozbey, personeli alkışlayarak başladığı konuşmasını yine alkışlayarak bitirdi.

Nilüfer Belediyesi geçen yıl da Avrupa Kalite Ödülü’nde finalistlik başarısını gösteren 13 kurum arasında yer almıştı. Nilüfer Belediyesi kalite sürecinde, 2003 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik”, 2006 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Başarı Ödülü”, 2008 ve 2012 yıllarında  “Avrupa Kalite Ödülü-Finalistlik,” ödüllerine layık görülmüştü.