“Öğrenmenin Yaşı Yok”

Şenliğin açılışında gösteri yapan ve birçoğu emeklilerden oluşan Nilüfer Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ise öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha gösterdi.

Belediye, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün açtığı çeşitli kurslarda ürettikleri ürünleri, kurulan stantlarda sergileyen ve satışa sunan kursiyerlerin de yer aldığı etkinliğin açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç yaptı.

Bozbey konuşmasında, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün Öğrenme Şenlikleri ile dikkati çektiği eğitimlerin Nilüfer Belediyesi’nin 1999 yılından bu yana benimsediği kültür-sanat ve eğitim anlayışı ile örtüştüğünü belirterek; İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve BUTGEM gibi kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirilen meslek edindirme ve el sanatları eğitimlerden bugüne kadar binlerce kişinin yararlandığını söyledi. Bozbey, Nilüfer’de kaymakamlık,ilçe milli eğitim müdürlüğü ve belediyenin Türkiye’ye örnek olacak uyumlu çalışmaları ile Nilüfer’in farkının bir kez daha ortaya konulduğunu vurguladı.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, “Başkan Bozbey’in sık sık kullandığı ‘Nilüfer’de yaşamak ayrıcalıktır’ sloganına ben de katılıyorum. Belediyenin özellikle kültür sanat,spor ve eğitim alanındaki hassasiyeti ve hizmetleri bizlerin işlerini kolaylaştırıyor.Bu sayede başarılı birçok ortak çalışmaya imza atıyoruz,” dedi.

Konuşmaların ardından yıl boyunca açılan kurslarda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları verildi. Bütün Nilüferliler'i içlerindeki cevheri ve kendilerini keşfetmeleri için açılan kurslara davet eden protokol daha sonra stantları ziyaret etti. Ebru standını gezen Başkan Bozbey fırçayı eline alarak bu sanata olan yatkınlığını ayaküstü uyguladığı başarılı çalışması ile gösterdi.