Ödüllü Belediyeler Kıyaslama Toplantısında buluştu

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de birçok yerel yönetime örnek olan Nilüfer Belediyesi, Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ve Türk Sanayici İşadamları Derneği (TUSİAD) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Kalite Ödülü’nde 2012 Başarı Ödülü alan Tarsus Belediyesi ile ‘Kıyaslama Toplantısı’ düzenledi.

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın (EFQM) mükemmellik modelini uygulayan Nilüfer Belediyesi ve Tarsus Belediyesi, düzenlenen toplantılarla deneyimlerini paylaştı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le de bir araya gelen heyet, ArGe uygulamaları, hedef belirleme yöntemleri, süreçler ve stratejik plan faaliyetleri, bütçe uygulamaları ve sonuçları, öneri sistemi, turizm tanıtım hizmetleri, liderlerin EFQM çalışmalarındaki rolü, liderlik yayılımın nasıl sağlandığı, liderlerin rol aldığı eğitim faaliyetleri ve sosyal, kültürel etkinliklerin sürecinin nasıl değerlendirildiği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İnsan odaklı çalışmalarıyla 2006 yılında Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Nilüfer Belediyesi bu sene Avrupa Kalite Ödülü’ne başvururken 2012 yılında Başarı Ödülü kazanan Tarsus Belediyesi de 2013 Ulusal Kalite Ödülü’ne bir kez daha başvurdu.