Nilüfer Belediye Meclisi orantısız gücü protesto etti

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bütün kamuoyunu duyarlı olmaya davet etti. Bozbey, şöyle konuştu:

“Gezi Parkı olayları özgürlük ve demokrasi mücadelesine dönüştü. Toplum olarak ‘ötekileştirme’ kavramını gördük. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bunu görmek bizleri çok üzdü. Biz ‘ötekileştirme’ kavramına karşı demokrasiyi, özgürlüğü savunmalıyız. Bizler özgür bireyler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşamasını sağlayabilir ve bu ülke sınırları içerisinde hiç bir farklılık gözetmeksizin hep birlikte mutlu ve barış içerisinde, bir birimizi çok iyi anlayarak bu ülkenin gidişatına yön verebiliriz. Uluslararası arenada çağdaş ve örnek bir ülke olabiliriz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu ülke hepimizin; bir başka kesimin ya da bir başka düşünenlerin değil. Kamu malına zarar vermeden, sadece demokratik haklarını kullanarak ve özgürlükten, ötekileştirmek karşıtlığından yana tavır koyan herkese teşekkür ederim."

Nilüfer Belediyesi olarak kişisel hakların korunmasına yönelik tüm sorumlulukların yerine getirildiğini kaydeden Başkan Bozbey, bunun örnek olmasını isterken, “Demokrasi, insan hakları, özgürlükler ile ilgili sıkıntı var. Bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Hepimiz son gelişmelerden ders çıkarmalıyız. Açık alanlarda art niyetli olanlar çıkabilir. Provokasyonlara izin verilmemeli Liderler de, siyasiler de olumlu tavrını koruyabilmeli.’Yanlış yaptık’ demek de çok önemlidir,” ifadelerini kullandı.

CHP Grubu adına söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem de bir gurup çevreciyle başlayan hareketin dalga dalga yurda yayıldığını hatırlattı. Erdem özellikle iki konuda ders çıkarılması gerektiğini söyledi. Turgay Erdem şöyle konuştu:

“Demek ki; halka rağmen herhangi bir şey yapılmayacağını öğrenmemiz lazım. ‘Ötekileştirme’ ve halka rağmen bir şeyin yapılmayacağı bilinmeli. Siyasiler de daha dikkatli olma gayreti göstermeli. Orantısız güç kullanımı konusunda dikkatli olmalıyız. Daha önceki olayları da hatırlarsak gaz kullanımından vatandaşların büyük kısmı etkilendi. Artık bu tür yöntemlere son verilmeli. Gözaltında bulunanlar serbest bırakılmalıdır. Demokratik hakları sonuna kadar savunmalıyız.”

AKP Grup Sözcüsü İsmail İpçi ise bu eylemlerin kırmaya, dökmeye, kamu malına veya vatandaşların malına zarar vermeye yönelik değil ise makul karşılanması gerektiğini söyledi. İpçi, "Eylemlerdeki vatandaşlarımız taleplerini dile getirmeye çalışıyor. Ama gönül isterdi ki; onların taleplerini dile getirmek için oy almış olan siyasi parti liderleri bu görevi yerine getirebilseydi. Vatandaşlarımız da bu sıkıntıya düşmeseydi. Burada iktidarın alması gereken mesajlardan daha çok, vatandaşın sesi, onların nefesi olan muhalefet partilerinin alması gereken mesajların olduğuna inanıyorum," diye konuştu.