Afganistan’ın ilk kadın kaymakamından Bozbey’e ziyaret

Eğitimlerin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerini ziyaret ederek deneyim paylaşımı ve görüş alışverişlerinde bulunan heyette yer alan, Afganistan’ın İlk Kadın Kaymakamı Sayire Şikib Sadat Nilüfer Belediye başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Üç dönem üst üste başkanlık seçimlerinden başarıyla çıkan Bozbey’in siyasi kariyerinden ve halkla kurduğu samimi ilişkiden oldukça etkilendiğini belirten Sadat, ”Bu işin sırrını mutlaka bizim yöneticilerimize de iletmek istiyorum. Nilüfer Belediyesi ve kaymakamlık görevini yürüttüğüm Hocadu Kuh ilçesi arasında sosyal ve kültürel iş birlikleri yapmayı arzuluyoruz. Bu anlamda belediyenizin yardımlarını bekliyoruz,”dedi.

Başkan Mustafa Bozbey de iki halk arasında asırlara dayanan dostluğun önemine dikkat çekerek, “Türk insanı kurtuluş savaşı döneminde Afgan yöneticilerin ve halkının verdiği desteği unutmamıştır. Şimdi siz değerli dostlarımızın kalkınma mücadelesine destek vermekten onur duyarız,”dedi.

Belediyenin mali yapısı, ilçedeki ekonomik, sosyal ve kültürel yaşam hakkında Bozbey’den bilgi alan Kaymakam Sayire Şikib Sadat, bir vali yardımcısı, 10 kaymakam ve müdürlerin bulunduğu heyet ile birlikte geldiği Bursa’da alacağı bir haftalık eğitimi tamamladıktan sonra ülkesine dönecek.