Afgan Heyeti’nden Nilüfer’e destek çağrısı

Afganistan Cevizhan Vilayeti İdari Kapasiteyi Geliştirme Projesi kapsamında Türkiye’ye gelen heyet bir haftalık Bursa programı çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret eden heyet akşam saatlerinde de yemekte bir araya geldi. Başkan Mustafa Bozbey, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Proje Koordinatörü Dr. Selahattin Ateş ile Cevizcan Vali Yardımcısı Muhammad Abdul Rahman önderliğinde bir araya gelen heyet, iki ülke arasındaki dostluğun geliştirilmesine vurgu yaptı.

Türkiye’nin özellikle belediyecilik alanında önemli mesafe kat ettiğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Ülkemizde valilik ve belediyeler koordineli çalışmalarıyla önemli projelere imza atıyor. Deneyimlerimizi sizinle her zaman paylaşmaya hazırız. Bursa’da Nilüfer’de her zaman bir eviniz var. Gittiğiniz yerlere Nilüfer’den selam götürün,” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun da Bursa’nın gülen yüzü Nilüfer’de örnek alınacak çok çalışmanın olduğunu ifade ederek, kurulacak kardeşlik ilişkileriyle bağların daha da güçleneceğine dikkat çekti.

Proje Koordinatörü Dr. Selahattin Ateş de iki ülke arasında dostluk bağlarının uzun yıllara dayandığını belirterek Türkiye’nin Afganistan’ın yer altı zenginliğine değil, insanların kalbine talip olduğunu söyledi.

Cevizcan Vali Yardımcısı Muhammad Abdul Rahman ise iki ülke arasındaki dostluğa dikkati çekerek, “İki ülke arasında altın gibi dostluk var. Afganistan-Türkiye dostluğu Atatürk dönemine dayanıyor. Bu kurulan bağ bize ilerisi için ışık tutuyor. Afganistan’ın Türkiye’den öğreneceği çok şey var. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim,” dedi.