Nilüfer’de hijyen seferberliği

Öncelikli olarak halk sağlığını ön planda tutan Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla çöp kutularında oluşan kokunun önlenmesi için özel bir ekip kurdu.

Çöp suyunun bakteriyolojik olarak üreme ortamı oluşturmaya yatkın özelliği, sıcaklık ile gelen koku sorunu dolayısıyla harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü özel dezenfektan barındıran bir solüsyon ile yaz boyunca bölgedeki konteynerleri dezenfekte edecek. Çöp konteyneri yıkama aracının düzenli olarak çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra kurulan ekip, belirli gün ve saatlerde çöp konteynerlerini temizleyerek Nilüferliler'e hizmet edecek.

Sağlıklı bir kent hayatı için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşlara uyarılarda da bulunarak, evsel atıkların sadece evsel atık konteynerlerine atılması gerektiğini belirtti. Müdürlük, geri kazanım, tadilat ve budama atıklarının ayrı olarak biriktirilerek, Nilüfer Belediyesi’nin geri kazanım toplama araçlarına, tadilat toplama araçlarına, budama atığı toplama araçlarına verebileceklerini bildirdi.