Nilüfer’de hurda araç temizliği

Nilüfer’de sahipleri tespit edilemeyen plakasız ve kullanılamaz halde olan araçlar, Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından toplanarak Nilüfer Belediyesi’ne ait Görükle şantiyesi içerisinde bulunan otoparka götürüldü. Araçların bulunduğu çevrede araştırma yaparak sahiplerine ulaşılamayan kullanılmaz halde bulunan araçlara 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 41 nokta altıncı maddesi uyarınca işlem yapıldığını belirten Zabıta Müdürlüğü, araç sahiplerinin araçların kendilerine ait olduğunu ibraz etmeleri durumunda, gerekli cezai işlemlerden sonra araçları sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

2012 yılında toplamda dokuz, 2013 yılının ilk altı ayında da toplam yedi adet hurda ve kullanılamaz haldeki aracın otoparka çekildiği bildirildi.