İmar Yasası'nı ilk uygulayan Nilüfer Belediyesi

İmar ve Şehircilik Bakanlığı’nın “İlçe belediyelerinde zemin etüt bürosu kurulmasına ilişkin yasa” geçtiğimiz ay yürürlüğe girdi. Bakanlık Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği genelgeyle  ilçelerde büroların kurulmasını istedi. Zemin Etüt Bürosu oluşturulması konusunda girişimlerde bulunan Nilüfer Belediyesi de  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde Zemin Etüt Bürosu kurdu.

Zemin Etüt Bürosu, Nilüfer ilçesi sınırlarında yapılacak statik projeye veri olan zemin etüt çalışmalarının arazide kontrolü ve inceleme çalışmalarına başlayarak, yürürlüğe giren planlı alanlar tip imar yönetmeliği hükümlerine göre Bursa İl sınırları içerisinde teknik alt yapısını oluşturup faaliyete geçiren ilk ilçe belediyesi oldu.

Bir çok alanda yaptığı çalışmalarla örnek ve öncü belediye olma özelliğini taşıyan Nilüfer Belediyesi, Zemin Etüt Bürosu bünyesinde bir inşaat mühendisi (Geoteknik), iki jeoloji mühendisi ve iki jeofizik mühendisiyle Nilüferliler'e daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyor.

Zemin Etüt Bürosu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen zemin etüt inceleme ve kontrol işlemleri 1 Haziran’dan itibaren Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı.