Bizim Ev’in parkından kahkaha sesleri yükseliyor

Nilüfer Belediyesi, engelliler için özel dizayn edilmiş  oyun gruplarından engelli salıncağını Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi bahçesine kurdu. Parka gelen engelliler, Bizim Ev'in bahçesinde hiçbir engelle karşılaşmadan doyasıya eğleniliyor. Çocukların yanı sıra bugüne kadar salıncağa hiç binmemiş yetişkinlerin de kullandığı engelli salıncağı parka gelenlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Tekerlekli sandalyesiyle hiçbir yardım almaksızın kolayca binilip-inilebilen salıncağın ve engelli çocuklar için yapılan oyun gruplarının,  Nilüfer’de yaygınlaşmasına yönelik olarak Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor.

Bizim Ev’de yer alan  oyun gruplarının içerisinde, kas hastası çocuklar için tahterevalli, engellilerin rahat, güvenli ve yardıma ihtiyaç duymadan kullanabildiği salıncak, tırmanma barı bulunmakta.