Sıkı dostlara hayat veriyorlar

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli ayrıca doğal yaşamda olumsuz hava şartları ile mücadele eden kuşlar için de ağaçlara ekmek asıyor. Bakım, tedavi, sahiplendirme merkezi ve beslenme odakları ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yıl boyunca sürdüren Nilüfer Belediyesi, özellikle çetin kış koşullarında yemek bulma sorunu yaşayan sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarında besleme çalışmaları yapıyor. Belirlenen bölgelere kuru mamalar, yemek artıkları ve ekmek parçaları bırakan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri doğal yaşamda ölümle karşı karşıya gelen kuşlar için ise kuşların uğrak noktalarındaki ağaçlara ekmek dilimleri asıyor. Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezini ziyaret eden hayvan severlere de sokaklarındaki hayvanları beslemek üzere kuru mama ve beslenme kabı dağıtılıyor.

Nilüfer Belediyesi'nin sağladığı kuru mamalarla yapılan besleme çalışmaları sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanacağı noktalarda gerçekleştiriliyor. Besleme çalışmalarına katılan Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Güney Kaya, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulma sorununa bu şekilde çözüm bulduklarını kaydetti. Hayvanseverlerin evlerinden bile çıkmadan çok basit yöntemlerle hayvanların hayata tutunmalarını sağlayabileceklerini söyleyen Kaya “Özellikle böyle soğuk günlerde pencere önünde yatay olarak kesilen pet şişelerin içine koyabileceğimiz ekmek parçaları, kuru tahıl ya da yemek artıkları onlarca kuşun hayatını kurtarabilir. Duyarlı insanların kapı önlerine bırakacakları bir kap yemek can dostlarımız için çok önemli,” diye konuştu.