Tepenin ardı Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında başarılı yönetmen ve yazarları Bursalılar'la buluşturmaya devam ediyor. Yeni yılın ilk günlerinde film gösterileriyle birçok filmi Bursalılar'la buluşturmaya başlayan Nilüfer Belediyesi’nin konuğu genç kuşak yönetmenlerden Emin Alper oldu. Başta Berlin Film Festivali olmak üzere birçok alanda ödül alan Tepenin Ardı filminin gösteriminin ardından izleyicilerle buluşan başarılı yönetmen Emin Alper, son dönemde politik mesaj veren filmlerin arttığına dikkati çekti.

Sinemanın mesaj verme açısından çok önemli bir alan olduğuna işaret eden Alper, “Genç kuşakların politik mesaj veren projeleri artmaya başladı. Film sayısı arttıkça kalite ve başarı çıtası da artacak. Bağımsız filmlere biraz daha fazla ilgi gösterilsin. Çünkü bu projeler ciddi emek ve bütçe gerektiriyor. Film sayısı artıyor ancak salon sıkıntısı var. Sinema salonlarında daha çok komedi ve eğlence tarzı filmler ilgi görüyor. İster istemez bu düşüncede sinema kültürünü değiştiriyor,” dedi.

Elde ettiği başarının diğer projeler için üzerinde baskı oluşturduğunu kaydeden genç yönetmen Alper, “Ben şahsen film yaparken ödül beklemiyorum. Kendine güvenerek işe başlarsan başarı ve kalite gelir. Ödül almak elbette maddi manevi kapıları açıyor ancak, diğer projeler için üzerinizde baskı oluşturuyor,” diye konuştu.

Alper daha sonra film hakkında izleyicilerin sorularını da yanıtlayarak, sinemaya gönül veren gençlere de tavsiyelerde bulundu.