Minik karikatüristler Bozbey tarafından ödüllendirildi

Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Karikatür Atölyesi’nin ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı sağlayan minik yetenekleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda sayısız ödülle dönen öğrencilere teşekkür belgelerini veren  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeteneklerin küçük yaşta keşfedilmesinin önemini vurguladı. Bozbey; küçük yaşlarda yeteneği keşfedilen öğrencilerin gelecek yaşamlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirterek geleceğin karikatüristleriyle bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Karikatür Atöyesi Eğitmeni Ahmet Aykanat da Bozbey’e 63 öğrencinin 188 karikatürünün bulunduğu Çizginin Şakası Var adlı kitabı hediye ederek Nilüfer Belediyesi’nin Karikatür Atölyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Minik yeteneklerin başarısında mekanın önemli olduğunu ifade eden Aykanat, küçük yaşta yeteneklerin daha kolay fark edildiğini söyleyerek, “Yaş ilerledikçe okul hayatı ve sınav kaygısı başlıyor ve bu da çocukların motivasyonunu etkiliyor,” dedi.

Minik yeteneklerle birlikte ailelerinin de katıldığı ziyarette Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesi Halit Kurtulmuş da Bozbey’e,  kendisine ait karikatürü hediye etti.

Karikatür Atölyesi’nin minik yeteneklerinden, Hakan Ulucan Sinop’ta düzenlenen uluslararası yarışmada 18 yaş altı özel ödülü, Ömer Nar Yaratıcı Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin düzenlediği Tarihte Yolculuk karikatür yarışmasında birincilik ödülü, Emir Umut Er de Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen karikatür yarışmasında 23 Nisan karikatürüyle ödül aldı.