Nilüfer’de köpek ırkları yarıştı

Nilüfer Belediyesi Üçevler Spor Tesisleri, hafta sonunda renkli görüntülere sahne oldu. Nilüfer Belediyesi ile Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu’nun düzenlediği Irk Standartları Yarışması’na,  Bursa’dan ve Türkiye’nin dört bir yerinden gelen köpek sahipleri katıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hayvan sevgisinin önemine dikkat çekti. Bozbey, “Şehrin kalabalığında, kimi sokakta kimi evimizde yaşayan hayvanlar, bizlerin karşılıksız sevgisine muhtaç. Ve bu sayede hayata tutunabiliyorlar. Bizlerin yaşam sevincini artıran hayvan sevgisi, özellikle de köpek sevgisi; kişiliğin ve insani duyguların gelişmesine katkıda bulunuyor. Köpek sevgisi doğayı anlamaktır, sadakati hissetmektir. İnsanı insan yapan bu sevgiyi büyütmek ve özellikle çocuklarımıza bu sevgiyi aşılamak ve siz değerli hayvan severlerin beklentilerini en üst düzeyde karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz,” diye konuştu.

Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin hayvan bakımı için yaptığı çalışmaları da anlattı. Bursa’nın ilk ve tek köpek parkını 2011 yılında Nilüfer’de açtıklarını vurgulayan Bozbey, “Altınşehir mahallemizde açtığımız ve örneklerini yurt dışında gördüğümüz “Can Dostlar” adı verilen parkımızda hayvan sahipleri her gün evcil dostlarını yürüyüşe çıkarıyor. Burada Nilüferli hayvan dostları köpekleriyle keyifli zaman geçirebiliyor. Toplam 1900 metrekarelik alanda yapılan köpek parkında, 345 metrekarelik bir yaya yolu, 3 çeşme, 2 fıskiyeli süs havuzu, 2 kum kavuzu, 12 adet köpek oyun ünitesi ve çeşitli bilgilendirme tabelaları yer alıyor” dedi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde her yıl binlerce sokak hayvanının aşılarını, bakımlarını, kırlaştırma işlemlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Bozbey, hayvan severler için de tedavi, bakım ve pansiyon hizmetleri verildiğini ifade etti. Başkan Bozbey, sokak hayvanlarının hayata tutunması için bir-çok mahallede, beslenme odakları oluşturduklarını, ilk etapta Altınşehir Mahallesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Hipodrom mevkii, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Görükle Mahallesi ve Atatürk Kent Ormanı olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen beslenme odaklarının sayısının yıl sonuna kadar 15’e çıkarılmasının planlandığını kaydetti.

Etkinlikte, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu As Başkanı Ozan Belkıs, canlıların korunması ve bakımına verdiği destekten dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e bir plaket sundu.

Saatler süren yarışmada hakemler en iyi köpek ırklarını belirlemeye çalıştı. Konularında uzman hakem heyetlerinin incelemelerinin ardından yarışmanın birincileri şu köpek ırklarından oluştu:

FCI ırk grup 1 : Sheepdogs and Cattle dog
Grup 1’incisi: Alman Çoban köpeği (German Sheep dog)
Grup 2’incisi:  Shetland Sheepdog

FCI ırk grup 2 : Pintsher and Schnauzer – Mollossoid Breeds –Swiss Mountain and Cattle Dogs
Grup 1’incisi: Kangal Çoban köpeği
Grup 2’incisi: Dobermann Pintsher
Grup 3’üncüsü: Dogo canario (Presa canario)

FCI ırk Grup 3: Terieres
Grup 1’incisi: Yorkshire Teriere
Grup 2’incisi: Amerikan Staffordshire Teriere
Grup 3’üncüsü: Bull Teriere Standart