Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Nilüfer çıkarması

Örnek ve insan odaklı belediyecilik anlayışıyla kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlayan Nilüfer Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Mikro Kredi Bölümü personeli ve yararlanıcılarından oluşan 45 kişilik kadın heyetini ağırladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İbrahim Halil Akbaş’ın başkanlığındaki heyet, Nilüfer’de bulunan kadın derneklerini ziyaret ederek deneyimlerini paylaştı. Nilüfer Belediyesi’nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmaları yerinde görmek için Bursa’ya gelen heyet, program dahilinde Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ziyaretinden sonra BUTGEM, Görükle Kadın Derneği, Gölyazı Kadın Derneği ve Misi Kadın Derneği’nde kadınlarla bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mikro Kredi Bölümü, her yıl kredi başvurusunda bulunan kadınlara bin TL kredi vererek, Urfalı kadınların evlerinde iş sahibi olmalarını sağlıyor.