Nilüfer Belediyesi’nin, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yaptığı Müzik Parkı renkli gösterilerle açıldı. Çeşitli müzik enstrümanlarının yer aldığı parka gelenler, Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'in şarkılarıyla keyifli dakikalar geçirecek. Nilüfer Belediyesi, kent dokusunu güzelleştiren temalı parklarına bir yenisini daha ekledi. Bursa'da ilk olan ve kentin en hareketli noktalarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yer alan Nilüfer Müzik Parkı renkli bir törenle açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldığı parkın açılışında, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Dilek Tez ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Açılış töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, müziğin evrensel tınısını kent yaşamıyla bütünleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bozbey, "Bursa’nın yeşilini Nilüfer’de yeniden canlandırma hedefimizin yanı sıra, temalı parklarla kent dokusunu güzelleştirmeye devam ediyoruz" dedi. Başkan Bozbey, "Nilüfer Müzik Parkı’nı, 1200 metrekare alan üzerinde yaşama geçirdik. Yeşil alanın 310 metrekare olduğu parkımızda, üç bloklu amfi, süs havuzu, dinlenme ve aktivite alanı bulunuyor. Vurmalı çalgıların yanı sıra, piyano yol ya da müzik tahtası gibi müziğe dair pek çok unsurun da yer aldığı parkta Türk Sanat Müziği’nin iki büyük ismi Zeki Müren ve Müzeyyen Senar’ı da unutmadık. Parkımıza gelenler, istediklerinde Müzeyyen Senar’ın, istediklerinde de Zeki Müren’in şarkılarını özel tasarım banklara oturup dinleyebilirler. Su ve ışık gösterilerinin süslediği “arp”ın ya da “kemanlı çeşme”nin de park ziyaretçilerine büyük bir keyif yaşatacağına inanıyorum. Nilüfer Müzik Parkı’nda manolya, kamelya ve zeytin ağaçlarının gölgesinde, kentin içinde ama, kentten uzakta olacaksınız" diye konuştu.

ELEKTRİĞİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE SAĞLANACAK

Parkın çevreci özellikleri olduğunun da altını çizen Mustafa Bozbey "Bisikletli şarj aletlerinin de bulunduğu bu park, yine çevreye yönelik çalışmalarımız kapsamında güneş enerjisi ile kendi elektriğini karşılayacak. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki, çevre ve doğal yaşam kenti Nilüfer’de, bu parkımızda da en çevreci ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaştırılması çabalarımızı vurguluyoruz. Müzik Parkımızdaki Nilespit İstasyonu, çevreci ulaşım adına sizlere hizmete hazır. Nilüfer’in 21 noktasında olduğu gibi buradaki Nilespit İstasyonu’ndan da bisiklet kiralayabileceksiniz” dedi.

Nilespit’i Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde de hayata geçirmek istediklerine dikkat çeken Bozbey, bu konudaki beklentiye dikkat çekerek şöyle konuştu: “Üniversitenin içerisinde iki tane Nilespit İstasyonu'na ihtiyacımız var ve umarım rektörümüz bu konuda bize anlayış gösterir, biz bir an önce istasyonları yaparız. Görükle'den öğrencilerimizin en çevreci ulaşım aracı bisikletlerle üniversiteye gidip gelmelerine olanak sağlamış oluruz" şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün  "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü hatırlatarak "Ulu önderin yolunda yürüyen Nilüfer Belediyesi, Müzik Parkı’nı açarak sanata, müziğe ve çağdaş yaşamın en önemli değerlerine katkı sağlamış bulunuyor" dedi. CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da "Bursa ve Nilüfer farklı bir atmosfere kavuştu. Burada 7'den 70'e herkes müzikle buluşacak, bu evrensel dili konuşacak" diye konuştu. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez de Nilüfer Belediyesi'nin mahalleye yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

MÜZİKLİ AÇILIŞ

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi ve RitiModa ekibi parkta bulunan ayaklı piyanoda gösteri yaptı. RitiModa ekibi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan eşliğinde de katılımcılara vurmalı çalgılarda ritim gösterisi sundu.

Barış İçin Müzik Vakfı, Uludağ Rotary Kulübü ve Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle Işıktepe Mahallesi çocuklarından oluşan Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası da açılışta sahne aldı. Şefliğini Félix Briceño’nun üstlendiği konserde, miniklerden oluşan Barış için Müzik Nilüfer Orkestrası Beethoven, Mozart ve Carlos Garcia’nın eserlerini seslendirdi. İzleyenlerin ayakta alkışladığı konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Barış İçin Müzik Nilüfer Orkestrası’nın şefi Felix Briceño’ya ve orkestrasına teşekkür etti.

NİLÜFER’İN PARKLARI 269’A ULAŞTI

Nilüfer Müzik Parkı'nın açılmasıyla birlikte ilçedeki parkların toplam alanı 881 bin 775 metrekareye, park sayısı da 269’a ulaştı. 2018 başından beri kente toplam 11 bin metrekare alana sahip 8 yeni park eklendi. 12 parkın daha yakın zamanda hizmete açılacağı Nilüfer'de, mevcut parkların bakım, onarım ve yenileme işlemlerini de tüm hızıyla sürüyor.  2018 yılı itibariyle Nilüfer’deki 269 parka 157 bin 497 mevsimlik çiçek, 51 bin 228 çalı bitkisi ekilirken, çeşitli türlerden 28 bin 350 adet fidan da toprakla buluştu.