haber

Nilüfer Belediyesi personeline diş sağlığı eğitimi

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde verilen eğitimde ağız ve diş sağlığının önemi, diş çürümelerini arttıran gıda maddeleri ve bunların aşırı tüketilmesinin zararları, sağlıklı gıdalar ile beslenmenin genel sağlık ve ağız diş sağlığına olan olumlu etkileri anlatıldı. Eğitimde ayrıca, doğru ve düzenli diş fırçalamanın önemi ile doğru diş fırçalama yöntemleri, çeneler ve dişlerde düzensizliklere ve anomalilere sebep olan parmak emme, tırnak yeme gibi zararlı alışkanlıklar ile bunların önlenmesi konusunda da bilgiler verildi.

 

Önemli bir sağlık sorunu olan diş sağlığı ve diş çürüklerinin daha çok çocukluk çağında görüldüğünü belirten Dr. Halit Köksal çocukluk çağında düzenli diş hekimi kontrolünün yapılmasının gelecek nesillerin diş sağlığı açısından önemli olduğunu kaydetti. Köksal,  “Ülkemizde insanlar ancak şikayetleri olduğu durumlarda diş hekimine başvuruyor.

 

Çoğu zaman bu durum dişin kurtarılmasını veya oluşan hastalığın tedavisini zorlaştırmaktadır. Ayrıca küçük çocuklarda diş temizliği ve bakımının yeterli olmaması önemli sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Oluşan dişeti iltihapları ve diş çürükleri nedeniyle vücudun direnci düşmesi nedeniyle birçok hastalığa sebep olmaktadır.” dedi.