haber

Nilüfer’de halk dansları ve türkü rüzgarı esiyor

Ulusal ve uluslararası alanda adından başarıyla söz ettiren Nilüfer Belediyesi Halk Dansları ekipleri, Yaz Şenlikleri kapsamında ilçe halkıyla buluşuyor. Gösterilerine ilk olarak  Üçevler Pazar alanında başlayan ekipler, bu kez İhsaniye Gençlik Parkı’nda boy gösterdi. Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait oyunları sergileyen ekipler, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlenirken ayakta alkışlandı.
 Bursa başta olmak üzere birçok bölgenin yöresel oyunlarını başarıyla sergileyerek izleyenlerin beğenisini kazanan Nilüfer Halk Dansları, gösterilerine Ataevler, 100.Yıl ve Karaman mahallelerinde devam edecek. 
Şenlikler kapsamında Nilüfer türküler geçidine de sahne oluyor. Anadolu ezgilerinin yankılandığı Nilüfer’de yeni yüzüyle Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu, bir birinden seçkin eserleri ilçe halkıyla birlikte seslendiriyor. Açık hava konserlerine ilk olarak Badırga’da başlayan koro, Alaaddinbey Meydanı’nda da türkü ziyafeti sundu. Seslendirdiği eserlerle izleyenlerden tam not alan koro, konserlerine Gölyazı, 100. Yıl ve Yolçatı meydanlarında devam edecek.