haber

Nilüfer’de Muş Kültürevi’nin temeli atıldı

Yoğun yağmur altında yapılan temel atma törenine ilgi bir hayli büyük oldu. MUŞ-İLDER Başkanı Mesut Çiftçi’nin yaptığı açılış konuşmasının ardından Başkan Mustafa Bozbey söz aldı. Nilüfer Belediyesi olarak halkın iyi gününde de kötü gününde her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bir çok mahallemizde yapımını üstlendiğimiz taziye ve kültür evlerine bir yenisini daha ekliyoruz. Bütün duygularımla şunu belirtmek istiyorum ki Nilüferliler her şeyin en güzeline layıktır. Biz de belediye olarak, Nilüferliler'e layık oldukları hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Her şeyde dönüşüme ve gelişime ayak uydurduğumuz gibi inançlarımızın, törelerimizin, geleneklerimizin uygulanmasında da öncülük yapmak hedefimiz. Taziye ziyaretleri, insanlarımızın acılarının paylaşıldığı çok önemli bir gelenek. Kentleşmenin arttığı günümüzde, bu tür geleneklerimize daha fazla sarılıp yaşatmalıyız. Çünkü acılar paylaşıldıkça azalıyor. Bizim çabamız da Nilüferli’nin doğumunda da düğününde de, ölümünde de yanında olabilmek,” dedi.

Projenin detayları hakkında da bilgi veren Bozbey, “Temelini attığımız taziye ve kültür evi bodrum katıyla birlikte üç kat. Toplam 450 metre kareye kurulacak tesisi yap-işlet-devret modeliyle yaşama geçiriyoruz. Bodrum katını çok amaçlı salon olarak planladık. Zemin katta ise taziye evi ve etkinlik salonu, birinci katta yine toplantı salonu bulunuyor,” diye konuştu.

Bozbey, bölgeye önümüzdeki süreçte park yapacaklarını da sözlerine eklerken, açılışa katılan davetlilerle birlikte butona basarak ilk harcı temele attı.