• Tel: 0(224) 502 92 94
  • Adres: 23 Nisan Mahallesi 263. Sokak No:7

Nilüfer Belediyesi Burak Berk Kreşi ve Gündüz Bakımevi

Nilüfer Belediyesi Kreşleri, çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkânı sağlamak amacıyla 36 – 72 ay aralığında bulunan çocuklara yönelik hizmet vermektedir. Okul öncesi eğitimde araştırmaya, keşfetmeye, üretmeye, sorgulamaya ve paylaşmaya fırsat sunan bir anlayışa sahiptir. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunmaktadır.

Burak Berk Kreşi, her kademe için 2’şer sınıf olmak üzere toplam 6 sınıfla 92 çocuğa eğitim verebilecek kapasiteye sahiptir. 6 derslik, 1 görsel sanatlar atölyesi, yemekhane, psikolog ve revir odası bulunmaktadır.

Burak Berk Kreşi’nde İngilizce ve görsel sanatlar alanlarında branş dersleri bulunmaktadır. Spor, dans, akıl ve zekâ oyunları, kodlama vb. alanlarda düzenli çalışmalar ve sosyal aktiviteler gerçekleştirilmektedir.

08.12.1987 tarih 19658 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan devlet memurlarının çocukları için açılacak olan bakımevlerinin kuruluş, işleyiş ve denetime ilişkin esas ve usullere bağlı kalınarak öncelik Nilüfer Belediyesi personelleri olmak üzere, diğer kamu kurumu çalışanları ve kreş ve bakımevinin bulunduğu mahalle, ilçe ile dezavantajlı ailelerin çocukları kabul edilir. Eş zamanlı yapılan müracaatlarda; Nilüfer Belediyesi personeli çocukları öncelikli kayıt hakkına sahiptir. Müracaat sayısının bakımevi kapasitesinin üzerinde olması halinde kurumda geçen hizmet süreleri itibariyle veliler arasında yapılan sıralamaya göre kabul işlemi yapılmaktadır.