• Yetkili Kişi: Fatih Işık
  • Adres: Fethiye Mah. Duyum Sok. No:2/a Nilüfer,Bursa
  • Çalışma Saatleri: 7/24

Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi

Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 18. yıl dönümünde açılıp, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermektedir. 1000 metrekare kapalı alanda 3 kattan oluşan merkezde; ev eşyalarının olası deprem anında insanlara nasıl zarar verdiğinin tecrübe edilebilmesi için Deprem Tecrübe Simülasyon Odası, yaşanabilecek herhangi bir yangın esnasında yangın söndürme tüpü ile çeşitli ev ve ofis ekipmanlarının ne şekilde söndürülmesi gerektiğinin tecrübe edilebileceği Yangın Söndürme Simülasyon Odası ve yine yangın anında dumanla başa çıkma yöntemlerinin öğretileceği Duman Simülasyon Odası yer alıyor. İlçe Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi'nde 104 kişilik eğitim seminer salonunun yanı sıra telsiz ve uydu telefonu bulunan muhabere odası, 15 kişilik afet yönetim toplantı odası, idari ofisler, arama kurtarma ofisi ve  sığınak bulunuyor.