Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi 6. yaşında

Altı yılda Nilüferli okurların desteği ile büyüyüp, kütüphanecilik hizmetlerinin yanı sıra düzenlediği etkinliklerle yaşayan bir mekan haline gelen Nilüfer Akkkılıç Kütüphanesi 6. kuruluş yıldönümü kutluyor.

Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenlenen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de yer aldığı kutlama törenine,  Akkılıç’ın eşi Güner Akkılıç, kardeşi Yener Akkılıç ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede, Akkılıç’ın 19 yıl önce hazırlayarak yayınladığı ve kuruluş yıldönümü dolayısıyla Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi yayınları tarafından ikinci baskısı yapılan  “Askerin Romanı” isimli kitabın tanıtımı da yapıldı.

Törende söz alan Yener Akılıç “Ağabeyimin hazırladığı ve babamın anılarından oluşan bu kitap aslında bundan neredeyse 100 yıl önce bir ümmet toplumunun nasıl ulasa dönüştüğünü anlatıyor. Peki onlarca yıl sonra bugün için yazılan anıları okuyanlar, bu toplumun bir ulustan ümmete mi döndüğünü görecekler acaba? İşte bu soru benim canımı çok acıtıyor,” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey ise “Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi’nin bugünlere gelmesi Yılmaz ağabeyimizin sayesinde gerçekleşti. Bu kütüphanenin her yerinde onun izleri var. Yılmaz Akkılıç” ismi ve Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi bizim için aynı zamanda, çocuk kütüphanemiz, Üçevler ve Şiir kütüphanelerimizle sayısı dörde, üye sayısını 6 bine ve materyal sayısı 70 bine çıkan kütüphanelerimize öncü olmuştur. Başta kütüphane koordinatörümüz Zeynep Terzioğlu olmak üzere, merakın ve düş gücünün beslendiği bereketli bir topraklar ve birer eğitim kurumları olarak gördüğümüz, annelerin çocukları ile birlikte geldiği kütüphanelerimizin birer yaşayan mekan halinde hizmet vermesini sağlayan tüm personelimize ve kitap bağışı yapan tüm kitapseverlere teşekkür ediyorum,” dedi.

Konuşmalarına ardından Nilüfer Belediyesi’nin kütüphaneleri için kitap bağışında bulunanlara teşekkür belgeleri ve anı plaketleri verildi.