Nilüfer’de zeytin fidanları toprakla buluştu

Nilüfer Belediyesi ve ADD Bursa Şubesi işbirliği ile Kültür Mahallesi Ayaz Sokak’ta bulunan bin 500 metrekarelik ağaçlandırma alanına 45 adet zeytin fidanı dikildi. Fidan dikim etkinliğine Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, ADD Bursa Şubesi Başkanvekili Kemal Altan ile üyeleri, Kültür Mahallesi Muhtarı Mustafa Göker ve vatandaşlar katıldı.

Parklarda engelleri kaldırarak çocukların bu alanlarda sağlıklı bir şekilde büyümesini istediklerini belirten Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Bölgede yaşayan halkımızın fidanları sahiplenerek, bu alanları korumasını diliyoruz” dedi.

“Zeytinimize sahip çıkıyoruz”

Zeytin üretiminin üretici ülkelerde tarım politikalarıyla desteklendiğini ancak Türkiye’de tam tersi bir uygulama olduğunu ifade eden ADD Başkanvekili Kemal Altan da Yırca Köyü’nde kesilen zeytin ağaçlarını hatırlatarak “Dünyada barış ve sevginin sembolü olan zeytinimize sahip çıktığımızı kanıtlamak için buluştuk” diye kaydetti. Zeytin üreticisinin mazot ve ilaç gibi girdi fiyatları yükseltilerek zor durumda bırakıldığını kaydeden Altan, “Üretici, ürününü maliyet fiyatının altında satmak zorunda kalıyor. GDO’lu bitkilerden üretilen ve tüm dünyada insan sağlığı için risk olarak görülen yağlar ucuz fiyatları ile bir zeytin ülkesi olan Türkiye’de mutfağımızda tehdit olarak girmiştir. Bu olumsuz koşullara ek olarak son yıllarda zeytin ve zeytinlikler acımasız bir saldırı ile karşı karşıyadır. Ortalama zeytinlik alanları 12 dekar olan ülkemizde, 25 dekarın altındaki zeytinlikleri zeytin işletmesi kapsamından çıkarmak, kesilebilir ağaçlar grubuna almak ve yüzlerce yıllık ağaçları keserek yerlerine maden ve elektrik santrallerinin kurulması planlanmaktadır. Yırca Köyü’nde bir gecede katledilen zeytin ağaçlarını unutmadık. Bugün bu acımasız doğa katliamlarını bir kez daha hatırlamak ve dünyada barış ve sevginin sembolü olan zeytinimize sahip çıktığımızı kanıtlamak adına buluştuk. Bu topraklar sizlerin desteği ve ilgisi ile daha binlerce yıl zeytinin ana yurdu olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Fidan dikim etkinliği sonrasında Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Başkan Mustafa Bozbey adına desteklerinden dolayı ADD Bursa Şubesi Başkanvekili Kemal Altan’a ağaçlandırma kampanyasına verdiği desteklerden dolayı teşekkür belgesi verdi.