Görme engellilerden 5 altın madalya

Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü atletizm sporcusu Suat Öner, Mustafa Küçük ve Şenol Uğur, Yunanistan’da düzenlenen 2. Para Athletics Meeting “Glory Macedonia” Greece Athletizm’e katılarak kulübün müzesine 5 altın madalya daha ekledi.

Geçtiğimiz ay İtalya’da düzenlenen atletizm müsabakalarından gümüş ve bronz madalyayla dönen Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün Milli atleti Suat Öner, Yunanistan’da düzenlenen yarışmalarda B2 Kategorisi’nde 100 ve 200 metrede altın madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza attı. B3 Kategorisi’nde yarışan Milli Atlet Mustafa Küçük de kategorisinde 100 metre ve 200 metrede ipi göğüsleyerek altın madalya almaya hak kazandı.

Farklı branşlarda uluslararası arenada boy gösteren Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, cirit atmada da farkını ortaya koymayı başardı. Cirit Atma B2 kategorisinde yarışan Şenol Uğur, rakiplerini geride bırakarak altın madalyayı kulübün müzesine getirdi.

Uluslararası başarıların altına imza atan Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Karamık’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Genç, “Nilüfer Belediyesi'nin gücünü her alanda göstermeye devam ediyoruz. Yunanistan'da Türk Bayrağı açıp resim çektirmek kolay bir olay değil. Bizler bunu Nilüfer Belediyesi olarak gerçekleştirmenin gurunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Altın madalya sevinci yaşayan görme engelli sporcular Yunanistan’da düzenlenen müsabakaların ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te bulunan evini de ziyaret etti.