Başkan Bozbey, Kariyer Günleri’ne konuk oldu

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İdea Özel Fen ve Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde öğrencilerle buluştu. Eğitim, iş ve kent yöneticiliği yaşamının önemli dönemlerini paylaşan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerini de öğrencilere anlattı. Bozbey, gençlere, eğitim ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için hayal kurmaları ve hedef belirlemeleri yönünde de tavsiyelerde bulundu.

Gençlerle bir araya gelerek birçok konuyu paylaşmanın önemli olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Gençleri bilimsel verilerle geleceğe yönlendirmek son derece önemli. Bilime dayalı, bilimsel veriler üzerinde çalışmalar yapan herkesin başarılı olduğunu ve hedeflerine ulaştığını görüyorum” diye kaydetti.

Kendisinin de küçük yaşlardan itibaren hedefleri olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Hayal kurmaktan çekinmeyin. Hedeflerinizi de hayal kurarak koyacaksınız. Çünkü hedefi olan insanlar bir yere varırlar. Hedefe ulaşırken çeşitli sorunlarla karşılaşacaksınız ama bu sorunların üstesinden gelip, yolunuza devam etmelisiniz. Biz, göreve geldiğimizde ‘Kentin de bir hedefi olmalı’ dedik. Önce insan ilkesiyle, Nilüfer’i eğitim bilim, kültür sanat ve spor kenti yapma yolunda üç ana hedef belirledik. Çalışmalarımızı bu hedefler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu yönde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Nilüfer, bugün Türkiye’de örnek bir kent haline geldi. Bunlar elbette yeterli değil” dedi.

BOZBEY: ÖNCE EĞİTİM SİSTEMİ

Eğitimin bilimsel verilere dayanarak yapılanmadığı toplumların geleceği görebilme imkânlarının olmadığına dikkat çeken Bozbey, “Eğitimin bilimsel verilere dayanarak yapılması ve okullarımızda verilecek değerler çok önemli. Finlandiya’nın ekonomik durumunun en kötü olduğu sürede ekonomik göstergeleri değiştirecek olan tek çalışmanın eğitimle yapılması gerektiği ortaya konuyor. Önce eğitim sistemini değiştiriyorlar daha sonra ekonomiyi eğitimle düzeltmeye başlıyorlar. Eğitim sisteminin önemini ve ekonomiye olumlu yansımasını Finlandiya’da görebiliriz” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Bozbey, anaokulundan başlamak üzere herkesin bir müzik aleti çalması, sporun ve güzel sanatların bir dalıyla uğraşması gerektiğine de dikkat çekti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü iyi tanımak gerektiğini de vurgulayan Bozbey, “Bugüne kadar okullarda Atatürk’ün askeri dehası anlatıldı. Aslında sivil olarak daha büyük bir deha olduğunu onun yazdıklarını okudukça anlıyorsunuz. Ama yıllardır savaşlarda aldığı başarılar ya da dayısının bahçesinde karga kovaladığı anlatılır. Dünyada liderler arasında geometri ya da bu alanda kitap yazan var mı? Birçok terimi Atatürk’ün kendisinin yazdığını biliyor musunuz? Arkeolojiyle ilgili ya da tiyatroyla ilgili o kadar çok yönü var ki. Bu yüzden sivil Atatürk’ü tanımak çok önemli. İşte o zaman nasıl bir lider olduğunun farkına varıyorsunuz. Kuzey Avrupa’da ülkelerin Atatürk’ü örnek alarak birçok konuyu çözdüklerini biliyorum. Öyle yönleri var ki hepimizi yönlendirebilecek bir anlayıştadır. Ben de ondan çok ilham aldım. Ne büyük bir lidere sahip olduğumuzu anlıyorum. Ancak bir taraftan da üzülüyorum. Gençlerimiz ve belli yaş grubundaki insanlar maalesef Atatürk’ün bu yönlerini bilmiyor” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Keyifli geçen buluşmanın sonunda İdea Özel Fen ve Anadolu Lisesi Kurucusu Cengiz Demirtaş, etkinliğe katılımdan dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e plaket vererek teşekkür etti.