Girit İzinde Mudanya Konak Kültürevi’nde

Her hafta yeni bir sergiye ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi Sergi Salonu’nda bu defa Fatoş Pekseren’in “Girit İzinde Mudanya” isimli fotoğraf sergisi izlenime açıldı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici de katıldı.

Sanatçı Fatoş Pekseren serginin, yeni nesillerin aile büyüklerinin geçmişlerini en iyi şekilde öğrenmeleri ve yaşadıkları ortamları görmeleri açısından önemli olduğunu söyledi. Pekseren, “Eski değerlerimizi ve geleneklerimizi kaybediyoruz. Çocuklarımıza, günümüz gençliğine geçmişi anlatmıyoruz. Oysa burada yaşanan büyük acılar var, bir nesil anlatmamayı seçmiş, ikinci nesil ilgilenmemiş, üçüncü nesil ise günümüzde hatırlamaya, anlamaya çalışıyor” dedi.

Pekseren, fotoğraflarını sergileme fırsatı sunduğu için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Pekseren’e çiçek vererek sergi için kutladı.

Girit İzinde Mudanya isimli sergi 2 Mart 2017 tarihine kadar izlenime açık kalacak.