Bozbey Nilüfer’in hedeflerini anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yeşil Lions Kulübü’nün konuğu oldu. Almira Otel’de düzenlenen toplantıda Başkan Mustafa Bozbey, ‘Yerel Yönetimler’ konulu konuşmasında yapılan hizmetleri katılımcılarla paylaştı. Çok sayıda Yeşil Lions Kulübü üyelerinin yanı sıra, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu ve Nilüfer Belediyesi Koordinatörlerinden Vedat Müftüoğlu’nun de yer aldığı buluşmada konuşan Başkan Bozbey, 1999 yılından itibaren, değişimi yönettiklerini ve kenti değiştirirken, kentliyi de değiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Hedef olmadan başarının sağlanamayacağını ifade eden Bozbey, “Üniversite yıllarımdan itibaren hep hedeflerim oldu. Belediye başkanı seçildikten sonra da Nilüfer için hedefler belirledik. Nilüfer’i, eğitim, bilim, spor ve sanat şehri yapmak için kolları sıvadık. 1999 yılında Nilüfer, köylerle birlikte 110 bin nüfuslu bir kent iken, bugün 420 bini aştı. Nilüfer sürekli göç alan bir bölge. Temel hedeflerimiz doğrultusunda projelerimizi yıllardır olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda ortaya konulan projelerimiz Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

BOZBEY: YOĞUNLUK ARTIŞI OLAN YERDE YAŞAM KALİTESİ DÜŞER

Planlı gelişimin en güzel uygulandığı kent olan Nilüfer’de gerçekleşen kentsel yenilemenin zarar verdiğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Yoğunluk artışı olan bir yerde yaşam kalitesi düşer. Eski Bursa’yı koruyabilseydik, bugün Altıparmak, Çarşamba gibi bölgelerden insanlar kaçmazdı. Nilüfer’de kentsel yenileme sıklıkla uygulanmaya başladı. Bu konuda yanlışları dile getiriyoruz ama alınan kararlar doğrultusunda hareket edilmeye devam ediliyor” diye konuştu.

Nilüfer’de yaşayan herkesin, söz hakkı olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Biz herkese önce insan olduğu için değer veriyoruz. Bu ülkede demokrasi kültürü ailede başlar ve kitlelere yayılır. Demokrasi kültürü tamamen oturursa o zaman barış ve kardeşlik ortamı daha rahat sağlanacak. Nilüfer’de oturan herkesin kentsel olaylarda kendini ifade etme hakkı vardır. Bu sebeple Mahalle Komiteleri modelimizi uygulamaya geçirdik. Yakında o da ülkeye örnek olacak” diye kaydetti.

“ATATÜRK FİKİRLERİYLE YAŞAMIMIZDA YER ALIYOR”

Mustafa Kemal Atatürk’ün topluma hep insan yönüyle anlatıldığını belirten Bozbey, “Evet o dahi bir askerdi. Ancak keşke herkes Atatürk’ü, sanata, bilime, eğitime, spora bakışıyla da tanıyabilse. Nilüfer’de, Ulu Önder Atatürk’ün rehberliğinden bir an olsun şaşmadan adımlarımızı atıyoruz. Atamızın yokluğunun 79’uncu yılını hüzünle yaşarken, fikirleriyle yaşamımızda var etmeye çalışıyoruz. Atatürk demek, özgürlük, aydınlık, vatanseverlik, çağdaşlık demektir” dedi.

Bozbey, ayrıca Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi’nin yapımında destek olan Yeşil Lions Kulübü’ne teşekkür ederek, birlikte çok önemli bir projeye imza attıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Yeşil Lions 118 K Yönetim Çevresi Dönem Başkanı Sibel Kesen, Başkan Bozbey’e günün anısına teşekkür belgesi verdi.