Zeki Müren doğum gününde eserleriyle anıldı

65 yıllık yaşamına, sayısız beste, plak ve kaset, film, tiyatro oyunu ve radyo programı sığdıran, ilk Altın Plak Ödülü’nün sahibi olarak gönüllerde taht kuran “Sanat Güneşi” Zeki Müren doğum gününde, Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun verdiği konserde anıldı. BAOB Oditoryum’da düzenlenen ‘Film Müzikleriyle Zeki Müren-Şimdi Uzaklardasın’ konseri katılanlara muhteşem bir gece yaşattı. “Sanat Güneşi” Zeki Müren’e vefasını gösteren Bursalı sanatseverler, konsere büyük ilgi gösterdi. Şef Filiz Furuncuoğlu Başıbüyük yönetiminde sahne alan TSM Korosu, muhteşem performanslarıyla dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Zeki Müren’in ilk sinema filmi olan ‘Beklenen Şarkı’dan, ‘Gözlerinin İçine başka Hayal Girmesin’, ‘Zehretme Bana Hayatı Cananım’, Altın Plak Ödüllü ‘Manolyam’, gibi birçok unutulmaz eserinin seslendirildiği konserde, koro, izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.  Konser finalinde, ani ölümüyle derin üzüntü yaratan, Nilüfer Belediyesi TSM Korosu üyelerinden Sabahat Toplu anısına seslendirilen ‘Şimdi Uzaklardasın’ şarkısı ise geceye katılanları duygulandırdı. Yaklaşık iki saat süren  konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş, Şef Filiz Furuncuoğlu Başıbüyük’e çiçek vererek muhteşem konser için  kutladı.