Daha yeşil bir Nilüfer için

Nilüfer Belediyesi, kentte yeşil alanları arttırmak, kırsal kalkınmaya destek olmak için çeşitli çalışmalar yürütmesinin yanı sıra ağaçlandırma kampanyasıyla da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, “Daha yeşil bir Nilüfer için sen de geleceğe fidan dik” sloganıyla gerçekleştirilecek ağaçlandırma kampanyasıyla, vatandaşlara yaklaşık 25 bin fidan dağıtmayı hedefliyor. 15 Ocak tarihinde başlayacak olan kampanya kapsamında, limoni servi, ıhlamur, erguvan ve oya ağacı fidanlarının dağıtımı yapılacak. Daha yeşil bir Nilüfer için fidan dikmek isteyen vatandaşlar fidanları, Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Hizmet Binası’nda bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden, tutanak karşılığında ücretsiz bir şekilde alabilecek.

Ağaçlandırma kampanyasının geleneksel hale geldiğini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sadece bu kapsamda 2017 yılında 21 bin 767 fidanı toprakla buluşturduklarını belirtti. Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşların rahat nefes alabilecekleri alanlar oluşturduklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Nilüfer’in tamamını yeşille donatmak için çalışıyoruz. Kent merkezinde vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği park ve yeşil alanlar oluşturuyoruz. Kırsal mahallelerimizde bulunan çiftçilerimize de destek olmak amacıyla çeşitli türlerden meyve fidanları dağıtıyoruz. Bu çalışmalarımızın yanında her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Daha yeşil bir Nilüfer için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.