Nilüfer’de sıkı denetim

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında koronavirüs salgınıyla mücadele için tüm Türkiye’de olduğu gibi, Nilüfer’de de kapsamlı denetimler gerçekleştiriliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral ile birlikte İhsaniye Mahallesi’nde, koronavirüsle mücadele kapsamında denetimlerde bulundu.

Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin de yer aldığı denetimlerde Başkan Turgay Erdem ile Kaymakam Avni Oral, işletmeleri gezerek vatandaşlara ve işletme sahiplerine koronavirüsle mücadele konusunda uyarılarda bulundu. Maske, sosyal mesafe ve hijyenin önemine değinen Başkan Erdem ve Kaymakam Avni Oral, vatandaşlara, alınması gereken tedbirler konusunda bilgiler verdi.

Denetimin yapıldığı alanda açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin sahada olduğunu söyleyerek, denetimlerin aralıksız sürdüğünün altını çizdi. Vatandaşlara pandeminin boyutunu kesinlikle hafife almamaları çağrısında bulunan Erdem, “Vatandaşlarımız ve işletme sahipleri günlük hayatları ve işlerinin gerektirdiği kurallara titizlikle uymalı. Normalleşme süreci bizi rehavete sürüklemesin” dedi.

“Mahalle denetim ekipleri” kurulacak

Türkiye genelinde en yaygın denetimlerden birinin yapıldığını hatırlatan Nilüfer İlçe Kaymakamı Avni Oral da, “Alanda farkındalığı arttırmak adına denetimlerin süreceğini ifade etti. Oral, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle izolasyona tabi kişilerin izolasyon koşullarına uymaları için elektronik imkanlar da dahil olmak üzere tüm tedbirlerin alındığını kaydetti. Oral ayrıca, salgınla mücadele kapsamında tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak üzere “Mahalle denetim ekipleri”nin oluşturulacağını, bu ekiplerde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azaları ile site ve apartman yönetimleri temsilcilerinin görevlendirileceğini ifade etti.