Nilüfer’de sıra dışı konser

Nilüfer Sanat aralık ayı programı kapsamında Bursalılar'la bir araya gelen ve muhteşem bir konsere imza atan orkestranın kurucusu Tuncay Kayış, izleyici ile kurduğu sıcak iletişim ve zengin repertuvarı ile salonu dolduran kalabalığı coşturdu.

Her üyesi klasik müzik eğitimi alan, halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi, Hacettepe Üniversitesi Akademik Orkestrası ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası gibi klasik müzikte her biri bir ekol haline gelen topluluklarda görev alan Orkestra, Nilüfer konserinde seyircisini adeta mest etti. Tuncay Kayış ve Golden Trombon, klasik batı müziğinden caz, blues ve rock müziğe, pop müzikten Anadolu ezgilerine, Türk sanat müziğine, hatta arabesk müziğe kadar geniş bir yelpazede seslendirdiği eserlerle sıra dışı bir konsere imza attı.

Konser arasında kuliste soruları yanıtlayan müzik adamı Tuncay Kayış, “Türkiye’nin ve dünyanın pek çok kentinde sahne almış bir topluluk olarak bugün Nilüfer izleyicisi ile kurduğumuz iletişim bizleri de oldukça etkiledi. Bugün burada olduğumuz ve Nilüfer Belediyesi’nin de aynı zamanda kültür hizmeti kapsamında ortaya çıkan bu harika atmosferi izleyicilerle paylaşabildiğimiz için çok mutlu olduk,” dedi.

Golden Trombon ile Dünya müziğini Türkiye’ye, Türk ezgilerini de sık sık gerçekleştirdiği yurt dışı konserle dünyaya taşıyan Kayış, “Bu grubun en önemli özelliği Aydın’dan Erzurum’a, Karadeniz Ereğlisi’nden Antalya’ya, Londra’dan Pakistan’a, Berlin’den Moskova’ya tüm bu değişik ülkelere ve kültürlere aynı derecede hitap edebilmesi, her müzik türünü icra edebilmesi. Yurt dışındaki konserlerde Türk müziğinin gördüğü ilgi ve Türkiye’nin tanıtıma yaptığımız katkı bizim duruşumuzu daha da güçlendiriyor,” dedi.

Kayış, pop müziğe bakış açısını ise şu sözlerle ifade etti: “Türk pop müziği bugün ne yazık ki içeriği ve altyapıları yetersiz; anlamlı sözlerden, şiirlerden yoksun kısır bir seri üretim durumunda. Ben eski şarkılarımıza, müzik kültürümüze baktığımda onların değerini daha iyi anlıyorum. Müziğimizin sağlam temelleri üzerinde gelişimini sürdürebilmesi adına, gençlere de müzik seçimlerini yaparken bu konulara dikkat etmesini öneriyorum.”

Tuncay Kayış, Yaklaşık 4 saat süren konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i sahneye davet etti. Tuncay Kayış ve Golden Trombon ile birlikte 10. Yıl Marşı’nı söyleyen Bozbey konuşmasında, “Bugün yine gerçek sanatçıları Nilüferliler'le, Bursalılar'la buluşturduğumuz için çok memnunum,” dedi.