Çağdaş Ulaşım Düzenlemeleri

Tüm dünyada toplu taşıma sistemleri, ulaşılabilirlik, konfor, fiyat ve hız bakımından daha caziptir. Egsoz kirliliğini yüzde 30 oranında azaltan Raylı Sistemler, nüfus bölgeleri gözetilerek daha da yaygınlaştırılmakta, daha hızlı ve konforlu hale getirilmektedir. Nilüfer Belediyemiz, hemşehrilerimizce özel araç kullanımından çok, toplu taşım sistemlerinin kullanımını ve yolculuk taleplerinin belirli koridorlardan çıkartılarak tüm kentsel dokuya yayılacak biçimde düzenlenmesini benimsemektedir. Belediyemiz, ilçemizde kendi sorumluluğunda olan yollarda taşıtlara öncelikten çok insanlara öncelik vermekte, hız düşürücü uygulamalarda bulunmakta, yalnızca otomobil kullanıcılarının sorunlarına yönelik değil, toplumun tüm kesimlerinin gereksinimlerini dengeleyici bir yaklaşımı benimsemektedir. Nilüfer sınırları içinde yayaların güvenliğini sağlayan düzenlemeler ile bisikletlilere ayrılan mekânlar artırılmaktadır.