Nilüfer Belediye Başkanlığı görevinde 18 yılı geride bırakan Mustafa Bozbey, düzenlediği yıllık değerlendirme toplantısında başarısının sırrını açıkladı. Podyum Davet’te düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısına, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemiz, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı. Çok sayıda basın mensubunun yer aldığı toplantıda önce, Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılındaki çalışmalarını anlatan film izlendi. Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 1999 yılından bu yana hayata geçirilen projeleri, ekibiyle birlikte, her yıl bir üst seviyeye çıkararak sürdürdüklerini belirtti.
Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerini gerçekleştirirken demokrasi, vicdan, sosyal belediyecilik, özgürlük, katılımcılık ve eşitlik değerlerini odak noktası olarak aldıklarını belirten Başkan Bozbey, sadece 2016 yılında sayısız hizmeti halkla buluşturduklarını söyledi. Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi (Nilespit), Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, Olgun Gençlik Merkezi, Beşevler Cimnastik Salonu, Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi, Oyun Engel Tanımaz Parkı, Mübadele Evi, Başkan Burada Karavanı, Mahalle İletişim Merkezleri gibi projeler ve sayısı 250’yi bulan parklarla, toplumun tüm kesimlerinin hayatını kolaylaştırdıklarını söyleyen Bozbey, Nilüfer Müzik Festivali, Caz Tatili, Tiyatro Festivali gibi etkinliklerle de halkın sosyal hayatını renklendirdiklerini, dayanışma, birlik, beraberlik duygularını güçlendirdiklerini ifade etti.
Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılında, örnek uygulamaları ve projeleriyle çok sayıda ödüle de değer görüldüğünü kaydeden Bozbey, Avrupa Konseyi’nin her yıl belirli kriterler çerçevesinde verdiği Avrupa Diploması’nın yanı sıra, Altın Karınca Belediyecilik Ödülü, Nilüfer Müzik Festivali’ne SODEM tarafından verilen Sanat, Kültür ve Turizm Ödülü, yine Nilüfer Müzik Festivali için The Green Organisation tarafından verilen Sosyal Sorumluluk Ödülü ile Shining Star Awards 2016 Ödülü’nü aldıklarını kaydetti. Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin mübadiller anısına, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte oluşturduğu Mübadele Evi’nin de Tarihi Kentler Birliği tarafından Uygulama Ödülü’ne değer görüldüğünü vurguladı.
Bozbey, 2017 yılında Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu, Nilüfer İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Kız Öğrenci Yurdu, Nilüfer Belediyesi İzzet Şadi Sayarel Huzurevi, Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Bakım Evi ile Karaman Dernekler Yerleşkesi Bölgesel Otoparkı ve Pazar Yeri gibi pek çok hizmetin de yakın zamanda halkla buluşacağını belirtti.
“DEMOKRASİ VARSA BAŞARI DA VARDIR”
Yıllardır sürdürülebilir hizmetler verdiklerini vurgulayan Bozbey, şöyle konuştu: “Burada asfalt, tretuvar, temizlik gibi hizmetlerden bahsetmedik. Kenti değişime, insanı gelişmeye yönelten projelerimizi anlatmaya çalıştık. Yıllardır söylüyoruz eğer bir kenti demokrasiyle yönetip, halka kulak verirseniz mutlaka başarı sağlarsınız. Ben sadece temsilciyim, burada meclis üyesi ve idareci arkadaşlarım var. Biz, aile olarak insan odaklı projeler yapmaya çalışıyoruz. Demokrasi, özgürlük ve barışa ihtiyacımız var. Bunu, kentlerde kentliyle sağlamak gerekiyor.”
Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı yönetim anlayışını 2016 yılında da sürdürdüğünü söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Birçok projeyi halkımızla ve mahalle komiteleriyle birlikte kararlaştırdık. Biz, büyük bir aileyiz ve ben tek başıma karar vermedim. Çünkü biz ‘Tek başına olmaz’ diyoruz. Çünkü bizim çalışma arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz var, Nilüfer halkı var, Mahalle Komitelerimiz var. Onların nasıl bir kentte yaşamak istedikleri önemli. Yıllardır kurum olarak bu şekilde düşünüyor ve proje üretiyoruz. Çünkü biz, kenti demokrasiyle yönettiğimizde hem barışı kısa sürede yakalayacağımıza hem de mutluluğun artacağına inanıyoruz. Nilüferlileri gelecek yıl da gülümsetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hiçbir şeyin tek başına olma ihtimali olmadığının altını çizen Bozbey, “Biz bugüne kadar hiçbir şeyi tek başımıza yapmadık, tek başına olmayacağını da söylüyoruz. Her şeyi halkla birlikte ve kullanıcılarla birlikte yaptık. Örneğin bir yere park mı yapılacak, Mahalle Komitesi ile bir araya gelerek o konuyu tartışıyoruz. Mahalle Komitesi o parkın şekline ve kullanılabilirliğine yön veriyor” dedi.
BOZBEY: HALK DEMOKRASİDEN YANA TAVIR SERGİLEYECEKTİR
Bir soru üzerine 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gönül isterdi ki ülkemizin bulunduğu bu şartlarda böyle bir referanduma ihtiyaç duyulmasın.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu söylüyorum. Herhangi bir siyasetçiye bakarak söylemiyorum” dedi.
Konunun partiler üstü olduğunu vurgulayan Bozbey, “Referandum olayı parti ve kimlik olayı değil. Referandum tamamıyla ülkenin yönetim biçiminin değişip değişmeyeceğinin oylandığı bir durumdur. Zaten ülke çok önemli bir çıkmazın içinde. Birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz. Bunu çözecek olan liderlerdir. Eğer biz demokrasi ve barış kültürünü bu ülkeye hakim kılmış olsaydık; bugün bu sorunları fazlasıyla aşardık. Biliyorsunuz değişen sadece 19 madde değil. Aşağı yukarı bir o kadar daha madde de ek madde olarak değişiyor. Can güvenliğinin gerçekten sorun olduğu ülkemizde, mal güvenliğinin de sorun olmamasını diliyorum. Onun için herkesin sağlıklı bir düşünceyle ve bilgiyle sandığa gideceğine inanıyorum. Sonuç halkın isteği doğrultusunda olacaktır, ama inanıyorum ki halk demokrasiden, barıştan, özgürlükten ve parlamenter sistemden yana tavır sergileyecektir” dedi.
BOZBEY: SÖZÜMÜZ DİNLENSİN DİYE SAKALIMIZI BIRAKTIK
Toplantıda Başkan Bozbey’in sakalları da merak konusu oldu. Son zamanlarda bıraktığı sakalın nedenini soran gazetecilere Mustafa Bozbey şöyle cevap verdi: “Bir süredir sakal bırakmam konuşuluyor, tartışılıyor. 28 Ocak akşamıydı, o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde referandumla ilgili son seçim yapılıyordu. Orada belki bir değişiklik olur umudu vardı. Sonra onaylandı ve ben de ‘Gerçekten bu ülkenin barışa ihtiyacı var. Barışın rengi mavi olduğu için mavi mendil kullanacağım’ dedim. Referanduma kadar beyaz gömleğimi hiç çıkarmayacağım çünkü, bizim temiz ve aydınlık bir geleceğe ihtiyacımız var. Kravat da takmayacağım çünkü, özgürlük bir yana, iki yakamız bu güne kadar birleşti ama demokrasi ve özgürlük adına bir şey elde edemedik. ‘Acaba yakalarımızı açsak, rahatlatsak bir şey yakalayabilir miyiz?’ diye düşündüm ve onun için kravat da takmayacağım. Bugüne kadar belki birçok konuda sözümüz dinlendi ama bazı konularda özellikle sözümüz dinlensin istiyorum. En azından barış konusunda, özgürlük konusunda, demokrasi konusunda sözümüz dinlensin diye sakalımızı bıraktık. 17 Nisan’da referandumun ardından sakalımı keseceğim. Bunu farklı değerlendirenler mutlaka olacaktır ama benimki kişisel bir tercihtir” şeklinde konuştu.