haber

Nedret Selçuker’in şiir kitapları koleksiyonu Nilüfer’de

Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi koleksiyonları arasına unutulmaz bir ismin daha anıları ve hatıraları eklendi. Türkçe'nin doğru kullanımı için hayatı boyunca mücadele veren ve seslendirdiği şiirlerle, şiir sevgisinin yaygınlaşmasına öncülük eden merhum Nedret Selçuker’in bin 208 şiir kitabının yer aldığı koleksiyonu ile  fotoğrafları, mektupları, plakları ve ajandası, eşi Selma Selçuker tarafından Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’ne bağışlandı. Nilüfer Belediyesi’nin Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki Nâzım Hikmet Kültürevi içinde yer alan Şiir Kütüphanesi’nde bağış dolayısıyla gerçekleştirilen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, merhum Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker ve Selma Selçuker’in İstanbul Sanatçılar Evi’nden arkadaşları katıldı. Buluşmada, Nedret Selçuker’in hayatı ve seslendirdiği şiirler ile katıldığı televizyon programlarının yer aldığı  bir gösterim yapıldı. 


BOZBEY: TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ


Selma Selçuker’e, yaptığı bağış için plaket vererek teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nedret Selçuker’in radyo ve televizyon alanında “Devlet sanatçısı” unvanını alan ilk isim olduğunu hatırlattı. Türkiye’de ilk ve tek olan Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nde bu koleksiyona yer vermekten onur duyduklarını söyleyen Bozbey, “Bizler yıllardır Türkçe konusunda hassasiyetimizi sürekli vurguluyoruz. Türkçemiz giderse hepimiz kayboluruz, yok oluruz. Onun için Türkçemize, kimliğimize sahip çıkmak zorundayız. Bunun öncülerinden bir tanesi de Nedret Selçuker’di, onu minnetle anıyoruz” dedi.


BOZBEY: TÜRKİYE’NİN  İLK ŞİİR KULESİ NİLÜFER’DE OLACAK 


Şiir Kütüphanesi’nin bilim yuvası haline geldiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Buraya birçok öğrenci geliyor ve kütüphane hizmetlerinin yanı sıra araştırma yapıyorlar, tezler hazırlıyorlar ve  şiir kitaplarını inceliyorlar. Türkiye’nin tek şiir kütüphanesine sahibiz,  şimdi de Türkiye’nin tek şiir okunan kulesini hayata geçireceğiz. Yakın zamanda Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete girecek olan şiir kulesinde,  yılın 365 günü belirli bir saatte şiir okunacak. Ben inanıyorum ki insanlar o saatte, Nilüfer’in Bursa’nın belki de Türkiye’nin şiir saatinde şiir dinleyecekler” diye konuştu. 


SELÇUKER’DEN ŞİİR KÜTÜPHANESİ İÇİN TEŞEKKÜR

Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’ni düşündüğünden de kapsamlı bulduğunu söyleyen Selma Selçuker de, sanat adına bir şeyler yapma çabasında olduklarını söyledi. Selçuker,  “Biz, kaplumbağanın bir tanesini kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. Evvela Şiir Kütüphanesi’ne baktığımda küçük bir yer olarak değerlendirmiştim fakat sonrasında baktım ki o küçük yerde büyük bir ruh var. Ben sizlere bu hizmetiniz için sahiden, gönülden teşekkür ediyorum. Şahsım adına değil, bu sanata verdiğiniz değer için bu hizmetiniz için sahiden teşekkür ediyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Selma Selçuker’e katkılarından dolayı  teşekkür ederek, Nedret Selçuker’in özel tasarım portresini armağan etti.