Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, edebiyat dünyasının önemli eserlerini Bursalı okurlarla buluşturuyor. Bünyesindeki Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi ve Demirci Kültürevi Kitaplığı ile birbirinden özgün eserleri kitap dostlarının ilgisine sunuyor. Kurulduğu günden bu yana Bursa’nın tarihine de ışık tutan Akkılıç Kütüphanesi’nin yanı sıra Türkiye’de bir ilk olan Şiir Kütüphanesi zengin koleksiyon varlığıyla okurlarına kaynaklık ediyor. Okumayı seven, meraklı nesillerin yetişmesine katkı sunmak için çeşitli etkinlikler düzenleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, farklı yaş gruplarına yönelik düzenlediği çeşitli etkinliklerle kütüphaneleri yaşayan mekânlar haline getiriyor.
2014 yılında “Şairin Şiir Evreni”, “Edebi Kazılar” ve “Çocuklarla Kitap Söyleşileri”, “Kitap İyi Gelir”, “Boyun Kadar Kitap Oku” gibi seksen farklı etkinlik gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yaklaşık 7 bin okuru yazarlarla buluşturdu. Çağdaş bilgi ve belge yönetimi anlayışıyla hizmet veren kütüphanelerin üye sayısı da her geçen gün artıyor. 2014 yılı içerisinde 2 bin 218 kişinin daha üye olmasıyla, kütüphanelerin toplam üye sayısı 10 bini aştı.
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin tümünün birbirleriyle çevrimiçi bağlantısı bulunuyor; böylelikle, üyeler kütüphanelerin tüm koleksiyonundan yararlanabiliyorlar. Bunun yanı sıra, kütüphanelerin uluslararası veri tabanı EBSCO üyeliği sayesinde kullanıcılar 10.000’in üzerinde Türkçe elektronik kitaba ve 25 binin üzerinde uluslar arası kaynağa erişebiliyorlar. 2014 yılında toplam 234 bin 282 kişinin yararlandığı Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nde 27 binin üzerinde ödünç işlemi gerçekleştirildi.
Yazarların kişisel eşyaları da yer alıyor
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin koleksiyonunda birbirinden değerli eserlerin yanı sıra şairlerin kişisel eşyaları da bulunuyor. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Gülten Akın, Sait Maden gibi usta şairlerin el yazması şiirlerinin yanı sıra Küçük İskender’in piposu, ilk telif hakkı makbuzu, Egemen Berköz’ün gözlüğü ve çalışma kalemi gibi kişisel eşyalar da yazın dünyasının ruhunu Şiir Kütüphanesi’ne taşıyor.