haber

Nilüfer’de Kurumsal İnovasyon Sistemi Projesi hayata geçiyor

Çalışmaları ve yönetim anlayışıyla Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Yenilikçi anlayışın sürekliliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak ve yapılan çalışmaları sistematik hale getirerek bilimsel altyapı oluşturmak isteyen Nilüfer Belediyesi’nin “Kurumsal İnovasyon Sistemi Projesi,  yöneticilerin katıldığı toplantıda yapılan sunumla tanıtıldı.  Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Merih Pasin ve Yrd. Doç. Dr. Umut Ekmekçi’nin bilgi paylaşımında bulunduğu toplantıda inovasyonun tanımı, dünya örnekleri ve Nilüfer Belediyesi’nde izlenecek yol haritası ele alındı.

“Güne dünden daha iyi ne yapabiliriz düşüncesiyle başlıyoruz”

Toplantıya katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yenilikçi ve yaratıcı çözümlerin, Nilüfer Belediyesi’nin her zaman odağında olduğunu ifade ederek, “Bu yaklaşımla belediyemiz birçok ilki gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Katılımcılık anlayışımızın,  önümüzdeki süreçte, sizlerin de desteği ve katkısıyla daha da kapsayıcı ve köklü hale geleceğine inanıyorum. Nilüfer’de geride bıraktığımız 17 yıl olmasına rağmen, ben henüz yolun başında olduğumuza inanıyorum. Biz Nilüfer Belediyesi’nde her gün, ‘Dünden daha iyi, daha farklı ne yapabiliriz’ düşüncesiyle güne başlıyoruz. Ancak bu yenilikçi anlayışın sürekliliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak, çabalarımızı sistematik hale getirmek ve bilimsel altyapısını oluşturmak üzere daha kapsamlı çalışmalar yapmamız gerektiğinin de farkındayız. Bu amaçla Nilüfer Belediyesi için büyük heyecan duyduğum ve çok önem verdiğim bir projeye başladık” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin her gün çıtayı kendisi için daha yukarıya koyarak, yeniliklerden beslenerek büyüyen bir kurum olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetlerimizde ve iş süreçlerimizde birçok yeniliği hayata geçirdik. Dolayısıyla inovasyon kavramı aslında her zaman işimizin doğasındaydı. Alanında uzman hocalarımızla birlikte Nilüfer Belediyesi’nin “Kurumsal İnovasyon Sistemini” oluşturmak ve yeni projeleri hayata geçirmek üzere çalışmaya başladık. İlk aşamada, mevcut durumun, yetkinliklerimizin analizini yapıyoruz. Sonrasında gelişme boyutlarımıza göre yol haritasını belirleyeceğiz. Kurumumuz içerisinde bu süreçlerin yönetiminden sorumlu olacak yeni bir çalışma birimi tasarlayacağız. Bu projeyi gerçekleştirirken kurumsal vizyon, strateji ve uygulamalarımızı yaratıcılık ve inovasyon odaklı olarak belirleyeceğiz” diye kaydetti.

“Farklılıklar bir araya gelince fikirler daha güçlü olur”

Sunum yapan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Umut Ekmekçi,  topluma hizmet eden halkla iç içe bulunan kurumların sosyal inovasyona eğilmesi gerektiğini savunarak, “Bu projenin yenilikçi yani inovatif olması için hedef kullanıcıya mutlaka ulaşması gerekir. Eğer hedef kitleye ulaşamazsanız bu sadece yaratıcı fikir olarak kalır. Belediyenin uzman olduğu alanları, fikirleri gönüllülerle paylaşması sosyal inovasyona en güzel örnektir. Farklılıklar bir araya gelince fikirler daha güçlü olur. Bir Nilüfer Belediyesi ile projemizi yürütürken sürdürülebilir inovasyon kapasitesi oluşturacağız” diye konuştu. Günümüzde yaratıcılığın bireysellikten kitlesele çevrildiğine dikkat çeken Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Merih Pasin de “Dünya artık ortak yaratıcılık sahalarına ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi’nde uygulamak istediğimiz projenin yol haritası ile kurumsal sistematiğin oluşumunu sağlamayı planlıyoruz. İçsel motivasyonu oluşturarak katılımcı bir yapı oluşturmak istiyoruz. Kritik sorunları tespit edip ona göre eylem planı yapacağız. Nilüfer Belediyesi’nde bu sistemi oluşturacak motivasyon var” şeklinde konuştu.